Η υπόθεση με τις καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη, ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από γεγονότα από περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο και αν μη τι άλλο έχουν πληγώσει την εικόνα της χώρας. Ηδη το προηγούμενο διάστημα δύο Ελληνες Ευρωβουλευτές βρέθηκαν στη φυλακή, ο Γιάννης Λαγός και η Εύη Καϊλή, για διαφορετικούς λόγους, ενώ υπήρξε και η περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη που επίσης ζητήθηκε άρση της ασυλίας της.
Πλέον, συζητιέται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος της εκλογής των Ευρωβουλευτών ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά της λίστας. Οπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή» της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζεται ο θετικός στην επιστροφή της λίστας σε περίπτωση που ΝΔ σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση. Μία κίνηση που, όπως σημειώνεται, θα απενεργοποιήσει την εκλογή «αστέρων» στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης σημειώνεται πως και το ΠΑΣΟΚ δείχνει θετικό αν και δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με τοποθέτησή του το πρωί της Πέμπτης, στον ΣΚΑΪ, έδειξε κι εκείνος θετικός στην αλλαγή του τρόπου εκλογής. «Πρέπει να γίνει σοβαρή κριτική για το πως θα συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια. Πρέπει μετά από τις εκλογές να γίνει σοβαρός διάλογος για το εκλογικό σύστημα. Ανεξάρτητα αν θα είναι σταυρός ή λίστα, δεν είναι καλό η Ελλάδα να είναι μία περιφέρεια» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε ωστόσο πως «όπου στην Ευρώπη υπάρχει λίστα δεν αποφασίζουν οι αρχηγοί».
Στο ενδεχόμενο της λίστας αναφέρεται και η εφημερίδα «Απογευματινή» που στο πρώτο της θέμα κάνει λόγο πως «αλλάζει με νόμο το σύστημα εκλογής μετά και την "υπόθεση Γεωργούλη"».
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.