Ενας μήνας απέχει, περίπου, για τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου, οι οποίες και αναμένεται να διεξαχθούν με το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Σε περίπτωση, που δεν καταφέρουν τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση, η νέα εκλογική «μάχη» αναμένεται να διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου με το σύστημα της Ενισχυμένης Αναλογικής. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι προσωρινός αντικαταστάτης του, μίας και θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα ως βουλευτής, θα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Στο ίδιο πλαίσιο διαδοχής αναμένεται να κινηθεί και το υπουργείο Εσωτερικών του κ. Βορίδη, αντικαταστάτης του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοράη και του Mega, αναμένεται να είναι η Καλλιόπη Σπανού.
Η Καλλιόπη Σπανού ήταν πρώην βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη από το 2003 μέχρι το 2011, ενώ το 2011 εξελέγη από τη Βουλή και στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, θέση που την κράτησε μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Παράλληλα, είναι καθηγήτρια διοικητικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει αρκετή εμπειρία από προγράμματα. Η απόφαση για την αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, αναμένεται να γίνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.