Μενού
mitsotakis - kifisia
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κηφισιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μετά και την ομιλία του στην Κηφισιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σήμερα (1/5) και άλλο μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok.

Στο νέο του μήνυμα ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις 10 φιλεργατικές πολιτικές που πήρε και υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα είπε πως «υπάρχει μία φήμη πως οι φιλεργατικές πολιτικές είναι οι αριστερές», και τόνισε πως είναι εδώ ο ίδιος «για να το διαψεύσει». 

https://www.tiktok.com/@kyriakosmitsotakis_/video/7228161926918884634

«Οι 10 φιλεργατικές αποφάσεις»

«Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.

Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.

Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Τέταρτον επενδύουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων, ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.

Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.

Έκτον επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά, το τονίζω, για πρώτη φορά, άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.

Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.

Όγδοον, δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού ντελίβερι.

Ένατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπολοίπους εργαζομένους.

Και φυσικά δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από 650 ευρώ σε 780 ευρώ!», τόνισε ο Κυριάκος Μητσορτάκης.

«Είχα κι άλλα να σας λέω αλλά να μην σας κουράζω. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά σε όλους και καλό μήνα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA