Μενού
tsipras
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Δραπετσώνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο κομμάτι της Εργατικής Πρωτομαγιάς στάθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, όπου και έγινε η συναυλία του κόμματος για την Πρωτομαγιά.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «με την αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα. Το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Για να υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει και να πληρώνει τις υπερωρίες. Για να μην απολύει χωρίς αιτιολόγηση. Για να καταργήσουμε τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Την ανασφάλιστη εργασία». Για να είναι η Πολιτεία δίπλα στον εργαζόμενο, όταν δεν τηρείται η νομοθεσία, με ένα ισχυρό ΣΕΠΕ.

«Για να μη ξαναδούμε ποτέ ξανά τη σκηνή του εργοδότη να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενούς τους αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό. Και από δίπλα ο υπουργός, επιστάτης των εκφοβισμών», πρόσθεσε παράλληλα.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτό που σηματοδοτεί η εργατική πρωτομαγιά που γιορτάζουμε σήμερα, είναι: «Να μπορούμε όλοι να έχουμε ζωή. Να έχουμε δουλειά. Να έχουμε μισθούς. Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να έχουμε δικαιοσύνη»…

«Στην Ελλάδα οι Πρωτομαγιές είναι σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος. Την πορεία των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού… Η ιστορία και η μνήμη τροφοδοτούν τους σημερινούς αγώνες» συμπλήρωσε.

«Στις 21 του Μάη δίνουμε εντολή για την αλλαγή! Λέμε Ως εδώ. Και ξαναφέρνουμε τη Δικαιοσύνη παντού» κατέληξε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA