Μενού
areios-pagos
Αρειος Πάγος | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Την ώρα που ο Άρειος Πάγος «έκοψε» με πλειοψηφία (9 στους 10) κατά πλειοψηφία από τις εκλογές 2023 το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, έγινε γνωστό πως ο δικαστικός που ψήφισε κατά του «μπλόκου» στο κόμμα Κασιδιάρη είναι ο αρεοπαγίτης, Φώτιος Μουζάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάκης μειοψήφησε καθώς θεώρησε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Βορίδη που είχε στόχο τον αποκλεισμό του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της ΧΑ.

Παράλληλα, πέραν του κόμματος «Έλληνες» άλλες 13 υποψηφιότητες τέθηκαν εκτός εκλογών από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ενώ αντίθετα κανονκά στις εκλογές κατεβαίνει το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση των 10 αρεοπαγιτών του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου στις εκλογές δε θα συμμετέχουν και οι «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη, καθώς δεν είχαν συγκεντρώσει τις 200 υπογραφές που απαιτούνταν για τη συμμετοχή, αλλά και το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ» του Νίκου Νικολόπουλου που δεν κατάφερε να υποβάλλει τα ψηφοδέλτια του κόμματος του εντός προθεσμίας. 

Όσον αφορά το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρεοπαγίτες «έκοψαν» το κόμμα «Έλληνες» γιατί αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής, της καταδικασμένης από τη Δικαιοσύνη για εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει άτομα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος Κασιδιάρη, τα οποία ήταν στη Χρυσή Αυγή. Ολόκληρο το σκεπτικό αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα γύρω στις 22:30 το βράδυ.

Ειδικότερα, εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΌΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ), ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.), Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ, Πατριωτική Ένωση Πρόδρομος - Εμφιετζόγλου, Πατρίδα - Αφροδίτη Λατινοπουλου, Πράσινο και Μωβ, Μαζί.

Τα κόμματα που θα συμμετέχουν 

 1. ΣΥΡΙΖΑ
 2. ΚΚΕ (μ-λ)
 3. ΟΚΔΕ
 4. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
 6. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 7. ΚΙΝΗΜΑ 21
 8. ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
 9. ΝΙΚΗ
 10. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
 11. ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
 12. ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
 13. ΟΑΚΚΕ
 14. Μ-Λ ΚΚΕ
 15. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
 16. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
 17. ΤΟΛΜΑ
 18. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 19. ΝΕΑ ΔΟΜΗ
 20. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
 21. ΚΟΤΕΣ
 22. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
 23. SOCIAL
 24. ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 25. ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
 26. ΕΑΝ 
 27. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

 1. ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 
 2. ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
 3. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  
 4. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  
 5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  
 6. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 
 7. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
 8. ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α 

Μεμονωμένοι  υποψήφιοι

 1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ  
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.