Μενού
ilias-kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω ένα κόμμα, που κατεβάζει υποψηφίους τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, Παπανδρέου, Παπαδήμου», ισχυρίζεται σε δήλωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης σχετικά με το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Όσοι έγιναν δεκανίκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με Άδωνι, Βορίδη και Βελόπουλο για να περάσουν το πρώτο μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν δεκανίκια και σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κασιδιάρης.

Ακόμα διατείνεται ότι «ετοιμάζουμε ήδη την προσφυγή μας στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η οποία βασίζεται στο σκεπτικό του γενναίου και έντιμου δικαστή του Α1 τμήματος κυρίου Μουζάκη, ο οποίος έκρινε τον νόμο αποκλεισμού μας αντισυνταγματικό. Εν συνεχεία θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου θα δικαιωθούμε με απόλυτη βεβαιότητα».

Γιατί «κόπηκε» το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές

Σύμφωνα με το σκεπτικό των Αρεοπαγιτών που περιλαμβάνεται στην υπ. αριθμ. 8/2023 απόφασης των 404 σελίδων του Α1 Τμήματος με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων, ο Ηλίας Κασιδιάρης «παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Οι Αεροπαγίτες επίσης σημειώνουν ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Έλληνες». Την ίδια ώρα εντοπίζουν και μεθοδευμένες κινήσεις του Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να παραπλανήσει ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη ανακήρυξης του κόμματος που ίδρυσε στις εκλογές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.