Μενού
mitsotakis
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής ενότητας «Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια» του αποψινού debate των πολιτικών αρχηγών, η Ράνια Τζίμα απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Όχι, δεν σκέφθηκα να παραιτηθώ, αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Ζητήθηκε άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη και χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι της έχει εμπιστοσύνη. Διόρθωσα αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα γιατί υπήρχαν παρακολουθήσεις χωρίς φίλτρα, οι δυο δικαστικές αποφάσεις, αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Έχουμε εκσυγχρονίσει την ΕΥΠ με έναν νόμο που ψηφίστηκε για να έχουμε μια ΕΥΠ που να λειτουργεί με τη διαφάνεια στις απαιτήσεις της. Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν δε ρωτήθηκε γιατί παρακολουθήθηκε ένας πολιτικός αρχηγός, αλλά και ο αρχηγός του στρατεύματος και ένας εν ενεργεία υπουργός, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης». 

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.