Μενού
mitsotakis-metro
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μετρό της Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ήρθε η ώρα να μετονομάσουμε την εταιρία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά επιτέλους  το Μετρό που της αξίζει» σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στον σταθμό του Μετρό. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έριξε τα καρφιά του για στις... φιέστες που είχε διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, σημειώνοντας πως περνάμε «από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου».

«Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο τίθεται πλέον σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν σήμερα, καθώς διανύσαμε  όλη τη βασική πρώτη γραμμή του Μετρό διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της. 

Να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη, ταυτόχρονα όμως προστατεύοντας και την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά η οποία αναδείχτηκε μέσα από τα έργα κατασκευής του Μετρό. Είναι πράγματι μία πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα όνειρο πολλών δεκαετιών γίνεται πια πράξη. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες όσοι εργάστηκαν με πραγματικά πολύ μεγάλο κόπο, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου, το οποίο ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία. 

mitsotakis-metro
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μετρό Θεσσαλονίκης | Eurokinissi

Και μιας και η Θεσσαλονίκη πια αποκτά το δικό της Μετρό ήρθε η ώρα να μετονομάσουμε την εταιρία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για να σηματοδοτήσουμε με αυτό τον τρόπο ότι και η συμπρωτεύουσα αποκτά επιτέλους  το Μετρό που της αξίζει. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επίσκεψη στο σταθμό του Βενιζέλου. Θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόσο μεγάλη προσοχή και σεβασμό γίνεται η επανατοποθέτηση των πολύ σημαντικό αρχαιολογικών ευρημάτων, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη το Μετρό της Θεσσαλονίκης να μην είναι απλά ένα σημαντικό μεταφορικό έργο υποδομής, αλλά ουσιαστικά ένα ζωντανό μουσείο. Πιστεύω ένα Μετρό μοναδικό στον κόσμο, για το οποίο να αξίζει μία επίσκεψη στην όμορφη Θεσσαλονίκη».

mitsotakis-metro
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μετρό Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.