Μενού
mitsotakis - eyaggelatos
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο Mega και στον δημοσιογράφο, Νίκο Ευαγγελάτο, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δύο μέρες πριν από τις εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για όλα, δηλαδή από τα πιο πρόσφατα θέματα όπως η παραίτηση Κατρούγκαλου μετά και τις δηλώσεις του ιδίου για επαναφορά ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, τις δηλώσεις του ιδίου του πρωθυπουργού για το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για την εσωτερική ασφάλεια.

«Θυμούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Σήμερα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμούνται τι εισφορές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι εισφορές πληρώνουν σήμερα. Και ανησυχούν ότι μία ενδεχόμενη επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους επαναφέρει σε αυτό το επίπεδο των εισφορών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να σας πω, δε, ότι κατά την άποψή μου οι απόψεις Κατρούγκαλου δεν είναι μειοψηφικές. Απηχούν πολλούς ανθρώπους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, και στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν υπονοήσει ότι πίσω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται μία νέα φοροεπιδρομή.

Κατά συνέπεια θεωρώ ότι ο κ. Κατρούγκαλος απλά αποκάλυψε, εν τη ρύμη του λόγου του ίσως, αυτό το οποίο πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτή η ατζέντα υπάρχει στο τραπέζι και σίγουρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα το συνυπολογίσουν και αυτό στην επιλογή που θα κάνουν την Κυριακή που μας έρχεται» πρόσθεσε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης.

Το κομμάτι της υγείας

Ο πρωθυπουργός, ερωτώμενος για τη διαχείριση του κορονοϊού από την κυβέρνησή του, απάντησε επίσης για το εάν είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

«Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι υπάρχουν σημαντικότατα περιθώρια βελτίωσης. Και θα σας έλεγα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν έχουμε την ίδια ποιότητα περίθαλψης παντού. Μπορεί ένα νοσοκομείο να είναι εξαιρετικό και ένα άλλο νοσοκομείο να πάσχει. Γι’ αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στην αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έχουμε φτιάξει έναν ειδικό φορέα ο οποίος αξιολογεί τις υπηρεσίες των νοσοκομείων, ρωτώντας φυσικά και τους ίδιους τους ασθενείς. Αυτοί θα μας πουν τελικά πώς βιώνουν την εμπειρία τους.

Ξέρουμε όμως και κάποια πραγματικά δεδομένα. Έχουμε καθυστερήσεις, σημαντικές, για εγχειρήσεις, ας πούμε, ή για ραντεβού. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος είναι τα απομεινάρια της Covid. Στη φάση της πανδημίας παίζαμε άμυνα, έμειναν πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες τώρα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

syntenteyksi mitsotaki
Συνέντευξη Μητσοτάκη

Το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και οι αναφορές του στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας το οποίο και είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχει υλοποιηθεί μερικώς. Γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή πανεπιστημιακή αστυνομία που κάνει περιπολίες και γύρω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και γύρω από το Αριστοτέλειο. Θα σας έλεγα ότι πήγαμε πιο σταδιακά, αξιολογώντας και τον τρόπο με τον οποίο το μέτρο αυτό μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα. Αλλά τις φορές που χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση της κανονικής αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, έγινε, και έγινε και με τρόπο εμφατικό» διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Φοιτητική εστία Ζωγράφου. Θυμάστε; Εκεί δεν ήταν θέμα πανεπιστημιακής αστυνομίας. Εκεί έπρεπε να μπουν ειδικές ομάδες καταστολής της αστυνομίας, οπλισμένες για να μπορέσουν ουσιαστικά να συλλάβουν παραβατικά στοιχεία τα οποία είχαν εισέλθει σε έναν χώρο, μόνο και μόνο για να βρουν καταφύγιο και να κρυφτούν πίσω από το άσυλο. Θεωρώ ότι είναι μια κατάκτηση και για την κοινωνία το γεγονός ότι έχουμε αντιληφθεί ότι το άσυλο είναι «άσυλο ιδεών» και όχι «άσυλο παρανομίας».

Πιστεύω ότι συνολικά η κατάσταση είναι καλύτερη. Ίσως όχι εκεί που θα την ήθελα. Πάρα πολλά άβατα έχουν σπάσει. Στο Αριστοτέλειο θυμάστε την περιβόητη περίπτωση ενός χώρου που ήταν εγκαταλελειμμένος, ήταν κατάληψη δέκα ετών, γίνεται βιβλιοθήκη. Γι’ αυτό όταν λέμε, ότι «είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», νομίζω ότι αυτή είναι μια μάχη που σταδιακά κερδίζεται» συμπλήρωσε επίσης.

Οι δηλώσεις για τα Τέμπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε, παράλληλα, και για τις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 σχετικά με τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και για την απεργία που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί.

«Μα, ξέρετε όταν γίνεται κοπτοραπτική για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, τι θέλετε να σας πω εγώ παραπάνω; Δεν θέλω να μιλήσω για τις συναντήσεις που έχω κάνει εγώ με πολλούς γονείς, τις κρατώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι πρέπει. Είναι μεγάλο το βάρος και για μένα.

Το έχω αναλάβει, με θάρρος πιστεύω, αναγνωρίζοντας την ευθύνη μου. Αλλά όχι να βάζουμε λόγια στο στόμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω για το θέμα αυτό, παρά μόνο να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και θα κινηθεί. Δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά πιστεύω ότι και η ίδια η Δικαιοσύνη το αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’ αυτό το οποίο έγινε και αυτή είναι και η δέσμευση, νομίζω, την οποία αναζητούν και οι γονείς, ειδικά των νέων ανθρώπων που χάθηκαν.

Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε ασφαλή τρένα και ήδη εκεί κάνουμε πολλά σημαντικά βήματα. Το έργο προχωράει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς. Σιγά-σιγά ο κόσμος ξαναμπαίνει στο τρένο. Αλλά θα χρειαστούμε χρόνο να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA