Μενού
psifoi
Ψήφοι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εκλογές της Κυριακής, που έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ξεχώρισαν – μεταξύ άλλων – για τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με 20 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, ξεχώρισαν και για τις αποδόσεις των άλλων κομμάτων, καθώς αρκετά φαβορί έμειναν εκτός Βουλής όπως είναι το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπάρχει, όμως, μία περίπτωση κόμματος το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις μία ψήφο, το οποίο όπως μπορεί να καταλάβει κανείς το ψήφισε μόνο ο ιδρυτής και επικεφαλής του. Πρόκειται, όπως λέει το Star, για το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» του Δημοσθένη Βεργή.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η μόνη ψήφος που πήρε το κόμμα είναι στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών, ενώ ο κ. Βεργής δεν είχε άλλα ψηφοδέλτια στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης στο reader.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.