Μενού
tsirpas-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Λιγότερο από 30 λεπτά διήρκησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και όπως αναμενόταν δεν βγήκε «λευκός καπνός». Πλέον η χώρα μπαίνει σε τροχιά νέων εκλογών, πιθανότατα στις 25 Ιουνίου, ενώ δρομολογούνται οι εξελίξεις για την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει να την οδηγήσει στην επόμενη κάλπη.

Στη 1 το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο ώστε να λάβει την εντολή για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα η ΠτΔ Σακελλαροπούλου θα δεχθεί 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει , υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκρίνονται ο πρεσβης ε.τ,  Παύλος Αποστολίδης και ο  πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος χρονικά πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε από από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ενώ τελευταίος χρονικά στον χώρο βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Εγώ ήρθα νωρίτερα από όλους» ακούστηκε να λέει χαριτολογώντας ο κ. Τσίπρας, κατά την είσοδο όλων των αρχηγών στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε σήμερα, 24 Μαΐου και ώρα 11:00, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

 

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης στο reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.