Μενού
zoi-konstantopoulou
Ζωή Κωνσταντοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η άνοδος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» ήταν μία από τις εκπλήξεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε γράψει... ιστορία με τις συνεδριάσεις που διαρκούσαν μέχρι τα ξημερώματα ως πρόεδρος της Βουλής διπλασίασε τις ψήφους του κόμματός της και φαίνεται πως έχει αλλάξει προφίλ. 

Συγκεκριμένα, η Πλεύση Ελευθερίας την 21η Μαΐου πήρε 170.285 ψήφους και ποσοστό 2,89% ενώ το 2019 είχε πάρει 82.786 ψήφους και ποσοστό 1,47%. Δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, με συνεχείς παρουσίες στα τηλεοπτικά μέσα αλλά και ενέργειες που έκανε στα δικαστήρια για πολύκροτες υποθέσεις όπως το Μάτι και τα Τέμπη, η «Πλεύση» ανέβηκε και βρέθηκε λίγο πριν την είσοδο στη Βουλή. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από το... «τι είπατε» στο «αλλάζουμε τον κόσμο με αγάπη» 

Η σημερινή εικόνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015 όπου η ένταση κυριαρχούσε στον λόγο της εντός και εκτός Βουλής. 

konstantopoulou
Ζωή Κωνσταντοπούλου | Eurokinissi

Χαρακτηριστική η φράση «τι είπατε;» που επαναλάμβανε επικριτικά πολλές φορές προς την Σία Κοσιώνη, ενώ ήταν καλεσμένη στον ΣΚΑΙ, ένα κανάλι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ως γνωστό, τσακωμένος την περίοδο εκείνη.

konstantopoulou
Ζωή Κωνσταντοπούλου | Eurokinissi

Αίσθηση φυσικά είχε προκαλέσει και η αξέχαστη φωτογραφία έξω από την Βουλή, με την υψωμένη γροθιά, χαιρετώντας τον κόσμο που διαδήλωνε υπέρ του ΟΧΙ, μία μέρα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

konstantopoulou
konstantopoulou

Η σημερινή εικόνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει αλλάξει με την ίδια να αφήνει πίσω τα μονόχρωμα ταγιέρ και τα κοστούμια και να επιλέγει πολύχρωμα ρούχα ενώ χαμογελάει συχνά. 

 

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, σε συγκέντρωση της Πλεύσης Ελευθερίας στου Γκύζη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωνε πως δεν θα ξανασηκώσει την γροθιά της, μιμούμενη την κίνηση του 2015, αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να αλλάξουνε «τον κόσμο με αγάπη», σχηματίζοντας μία καρδιά.