Μενού
mitsotakis-sarmas -mple-fakelos
Η παράδοση του μπλε φακέλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε έναν μπλε φάκελο στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, μετά την ορκωμοσία του. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Σαρμάς είχαν έναν ολιγόλεπτο διάλογο μπροστά στις κάμερες.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο φάκελος περιέχει τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των αποτελεσμάτων του κυβερνητικού έργου, το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου της χώρας.

«Να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας, θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο που περιλαμβάνει στοιχεία που θα βρείτε χρήσιμα, σημείωμα για τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, το σχέδιο δράσης των υπουργείων, το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «πρέπει να μεριμνήσουμε η μετάβαση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέπεια και η συνέχεια του κράτους επιβάλλουν. Είμαι στη διάθεσή σας».

Από την πλευρά του ο κ.Σαρμάς επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα είναι υπηρεσιακή, θα εφαρμόσει το νόμο έως ότου παραδώσει σε όποιον επιλέξει η λαϊκή βούληση.

«Διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κενό έως ότου έρθει ο φυσικός δικαιούχος σ' αυτό το κτίριο», ανέφερε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τον φάκελο στον Ιωάννη Σαρμά