Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Υπό περιοριστικούς ρόλους τέθηκε και επίσημα η Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, μετά και τη χθεσινή απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να της αφαιρέσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για τις νεότερες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εντολέα του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε πως «η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, να ασκήσει τα καθήκοντά της».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της αντιπροέδρου, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται». Σημείωσε ότι θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Ο γνωστός δικηγόρος επανέλαβε, επίσης, ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα, δεν ήταν δικά της και ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί.

Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε αναφορές και στις σχέσεις της Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πως  ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Εύα Καϊλή: Οι προϋποθέσεις για να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής είναι μεταξύ άλλων οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή, ορίζει απόφαση του ανακριτή-δικαστή Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ , οι όροι για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος– είναι οι εξής:

  • να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση
  • να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή
  • να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή
  • να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου
  • να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει και
  • να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.