Μενού
kyriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε δύο κύριες παραμέτρους δίνει βάση η Νέα Δημοκρατία, χαράζοντας την τακτική της για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με απώτερο στόχο την αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην πλατεία όπου ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία, στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ένας «πυλώνας» της τακτικής της ΝΔ εστιάζει στον «επαναπατρισμό» συντηρητικών ψηφοφόρων, με στόχο να περιορίσει στο ελάχιστο την επιρροή κομμάτων που τοποθετούν στις δεξιές παρυφές της. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί την επόμενη Κυριακή μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο, στο Άγιο Όρος.

Ο δεύτερος «πυλώνας» είναι η διατήρηση της κυριαρχίας στο κέντρο, εκτιμώντας ότι η θέση που διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης - ότι δηλαδή δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ για τον σχηματισμό κυβέρνησης - ουσιαστικά εξυπηρετεί τις στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρείται ότι πείθει και τους πλέον δύσπιστους πως πρόκειται για το μόνο κόμμα που διαθέτει μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση διακυβέρνησης.

«Φύλλο πορείας» για 50 πρωτοκλασάτα στελέχη

Το κόμμα στοχεύει σε ειδικότερα κοινά με εκδηλώσεις να προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες και που θα αφορούν θέματα σχετικά με τα ΑμεΑ, τους πολύτεκνους. Ήδη τη Δευτέρα (29/5) το απόγευμα 50 πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν «φύλλο πορείας» για 52 επισκέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.