Μενού
vouli
Βουλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες έχουν μείνει για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και οι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται πως έχουν αποφασίσει ποιες έδρες θα κρατήσουν, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Σημειώνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν άλλες περιφέρειες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης όπου ήταν υποψήφιος. Η ΝΔ δίνει πολύ μεγάλο βάρος στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί και το Άγιον Όρος για προσκύνημα. Η στόχευση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είναι σαφής, καθώς υπάρχουν μονές που άσκησαν επιρροή υπέρ του κόμματος Νίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κρατάει την έδρα που κέρδισε το κόμμα στην Α’ Περιφέρεια του Πειραιά κάτι που σημαίνει πως μένει εκτός βουλής ο κ. Θοδωρής Δρίτσας. Υπενθυμίζεται πως οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες. Την έδρα της Δωδεκανήσου καταλαμβάνει η Χρύσα Καραγιάννη και την έδρα των Σερρών ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής. Αμφότεροι νέοι βουλευτές με τον κ. Τσίπρα να θέλει να στείλει μήνυμα ανανέωσης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.  Έτσι αφήνει εκτός (της παρούσης Βουλής, η οποία ορκίζεται την Κυριακή και διαλύεται τη Δευτέρα) τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατέβει και στο νότιο τομέα της Αθήνας, εκεί όπου πήρε έδρα το ΠΑΣΟΚ και πλέον βουλευτής θα ορκιστεί ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έλαβε 9.391 ψήφους. Την έδρα παίρνει και η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, Ελένη Βάτσινα, αλλά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης, αφού και εκεί επικεφαλής ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς το Ηράκλειο είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου το ΠΑΣΟΚ πήρε 2 έδρες.


Την έδρα της Φθιώτιδας, γενέτειρά του, κρατά ο ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τις 26 που κέρδισε το ΚΚΕ μέσω των βουλευτικών εκλογών που έγιναν στις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες: τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Α' Θεσσαλονίκης και τη Φθιώτιδα, που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του. Έτσι αφήνει εκτός τον Κωνσταντίνο Μπασδέκη. Ο κ. Κουτσούμπας είχε δηλώσει υποψηφιότητα στη Φθιώτιδα, την Α΄ Θεσσαλονίκης και τη Β1 Βορείου Τομέα. Με βάση την επιλογή του, λοιπόν, στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βορείου Τομέα, όπου το ΚΚΕ κέρδισε δύο έδρες, εκλέγονται η Αφροδίτη Κτενά (9.360 ψήφοι) και η ‘Ερη Ρίτσου (5.691 ψήφοι). Την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Γιάννης Δελής (6.634 ψήφοι), ο οποίος ήταν βουλευτής και το 2019.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα κρατήσει την έδρα στη Λάρισα. Με αυτή την απόφαση, ο κ. Βελόπουλος αφήνει εκτός Βουλής την υποψήφια με την Ελληνική Λύση στη Λάρισα, Χριστίνα Κοντογιάννη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA