Μενού
sarmas-ypourgiko
Το υπουργικό συμβούλιο με τον Ιωάννη Σαρμά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς έστειλε το μήνυμά του στους υπουργούς για την πορεία έως τις 25 Ιουνίου ενόψει των εκλογών. «Εντοπίστε του κινδύνου», τόνισε ο κ. Σαρμάς δίνοντας το παράδειγμα των Τεμπών.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός κ. Σαρμάς τόνισε: «Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική μέχρι τις 25 Ιουνίου. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας από το Σύνταγμα που προβλέπει ότι η κυβέρνηση καθορίζει την πολιτική της χώρας και ο ΠΘ εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης, κατευθύνει τις ενέργειές της, καθώς και των δημοσίων γενικά υπηρεσιών. 

Δηλαδή υπάρχει ανάγκη να υπάρχει κυβερνητική πολιτική έστω και για μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το συνταγματικό πλαίσιο αλλά και το πλαίσιο της κυβέρνησής μας που είναι μια κυβέρνηση του άρθρου 37 του Συντάγματος.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα εδώ είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. 

Συνεπώς πρέπει οι Υπουργοί να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό που έχετε στα υπουργεία σας. 

Και εδώ θα ήθελα να πω ότι υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να συνεχιστεί, για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργικότητα του κράτους, των δημοσίων υπηρεσιών.  

Άλλη μία πολύ βασική υποχρέωσή μας είναι η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. Πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό. 

Η διαχείριση των κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους, που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας.  

Kαι χρειάζεται και ένα σύστημα παρακολούθησης και αποτροπής ή μετριασμού των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του. 

Βέβαια έχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι καθαρή περίπτωση διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου. Τέτοιοι κίνδυνοι μας απειλούν. Είναι γεγονότα που γίνονται πέραν του προγραμματισμού».

Ο Ιωάννης Σαρμάς στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/5) στην Ακρόπολη, για την έπαρση της σημαίας.

Ο κ. Σαρμάς συνοδεύτηκε από τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, λίγο πριν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Υπουργικό Συμβούλιο.

sarmas-arkopolis
Ο Ιωάννης Σαρμάς με τον Κωνσταντίνο Φλώρο στην Ακρόπολη | Eurokinissi
sarmas-akropoli.
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην έπαρση της σημαίας | Eurokinissi
akropoli-sarmas
Ο Ιωάννης Σαρμάς με φόντο την Ακρόπολη | Eurokinissi
sarmas
Ο Ιωάννης Σαρμάς στην Ακρόπολη | Eurokinissi

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.