Μενού
ntora-mpakogianni
Ντόρα Μπακογιάννη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η ίδια αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών που ανέδειξαν νικητή για ακόμη μία φορά τον Ερντογάν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη , μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, λέγοντας πως ήταν ικανοποίηση για το κόμμα που πήραν την εμπιστοσύνη του λαού, ειδικά με αυτά τα ποσοστά.

«Η κάλπη είναι άδεια και η Νέα Δημοκρατία είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί γιατί η αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξαναπαρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Είναι ικανοποίηση για εμάς που πήραμε την εμπιστοσύνη του λαού, σε αυτά τα ποσοστά και ειδικά στις λαϊκές συνοικίες, στους νέους και σε περιοχές που ήταν η αδυναμία της ΝΔ», ανέφερε.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να έχομε το αποτέλεσμα μίας σταθερής αυτοδυναμίας. Και όταν λέω σταθερή αυτοδυναμία εννοώ όπως αυτήν που είχαμε τώρα», είπε ακόμα η κ. Μπακογιάννη.

«Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα των εκλογών»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας πως η ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και την παρουσίαζε εντελές διαφορετικά από τη πραγματικότητα.

«Πιστεύω πως αυτές οι εκλογές είχαν βασικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι πως όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η ψήφος ήταν θετική προς τη ΝΔ. Αυτό έχει πολύ σημασία για τον τρόπο που ωρίμασε η κοινωνία. Όσον αφορά την διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, φάνηκε πως αυτά τα 4 χρόνια το κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε κάθε επαφή του με την κοινωνία», είπε συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, συνέχισε: «Παρουσίαζε μία Ελλάδα κατεστραμμένη. Αυτή δεν ήταν η Ελλάδα που ζούσαν οι Έλληνες γιατί έβλεπαν να αυξάνονται οι μισθοί, και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρούσε αυτά που έλεγε. Εγώ κυκλοφορούσα και έλεγα μα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα. Η αίσθησή μου είναι πως δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

«Ο Κιλιντζντάρογλου ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος»

Αναφορικά με τις εκλογές στην Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως εκείνη είχε προβλέψει πως ο Ερντογάν θα κερδίσει.

«Κέρδισε γιατί έχει δημιουργήσει ένα πολύ γερό σύστημα, γιατί είχει μιλήσει στο συναίσθημα αλλά κυρίως γιατί η αντιπολίτευση ήταν εφτά ετερόκλητα στοιχεία, μαζεμένα με έναν μόνο στόχο: πώς να ρίξουν τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι επαρκές για τον λαό. Ο λαός θέλει την προοπτική του τι θα κάνει μετά», είπε συγκεκριμένα.

Ακόμα συμπλήρωσε: «Ο Κιλιντζντάρογλου ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος και το κατάλαβε ο λαός. Θέλω να ελπίζω πως θα συνεχίσει τη συμπεριφορά του  γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία παραβίαση. Ο Ερντογάν θα χρειαστεί τη βοήθεια της Δύσης, που δεν είναι εύκολο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA