Μενού
mitsotakis-ant1
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Πρωινό» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην ανάδειξη μίας βεντάλιας θεμάτων τα οποία αφορούν βαθιά την καθημερινότητα του πολίτη και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και απαιτούν στοχευμένες πολιτικές, στρέφει το ενδιαφέρον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την προεκλογική περίοδο, επιμένοντας στη λογική πως οι άγονες αντιπαραθέσεις με τους πολιτικούς του αντιπάλους όχι απλά δεν είναι παραγωγικές αλλά προκαλούν και αποστροφή στην κοινωνία.

Με τον αέρα του νικητή ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αδράξει μέχρι τις 25 Ιουνίου την ευκαιρία να προβάλει πτυχές του προγράμματος της ΝΔ, οι οποίες λόγω των γνωστών «κοκορομαχιών» δεν τυγχάνουν της απαιτούμενης προσοχής, ενώ στην πραγματικότητα απασχολούν πολύ περισσότερο τους πολίτες. Ο ίδιος άλλωστε είχε επισημάνει την ανάγκη συστηματικότερης  ανάδειξης αυτών των πολιτικών και από τα ΜΜΕ στην παραδοσιακή του συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες μία ημέρα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέσω τν συνεντεύξεων που ο ίδιος καθιέρωσε σε πιο «lifestyle» εκπομπές μπόρεσε να μιλήσει για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ που περνούσαν κάτω από τα ραντάρ των δελτίων ειδήσεων ή αποσπούσαν λιγότερο χρόνο.

Αναδεικνύοντας όσα ήδη έπραξε η Νέα Δημοκρατία για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως τα άτομα με αναπηρία, οι γυναίκες, οι νέοι, οι άστεγοι και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και σύγχρονες προκλήσεις όπως το bulling και η φθηνή στέγη για νέους σε συνδυασμό με την παρουσίαση όσων σχεδιάζει να εφαρμόσει την επόμενη 4ετία, αφενός καταδεικνύει το σαφές προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο της κεντροδεξιάς παράταξης κόντρα στα αντιπολιτευτικά πυρά περί εξυπηρέτησης των συμφερόντων λίγων και ισχυρών, αφετέρου τη σωστή ανάλυση των αναγκών της κοινωνίας και τη βούλησή του να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπισή τους. «Μια πολιτική η οποία τελικά έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και κυρίως τον αποκλεισμένο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

Ανάλογες οδηγίες δόθηκαν από τον ίδιο και στους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους στο γαλάζιο στρατηγείο της Πειραιώς μετά τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου. Τα στελέχη που πήραν «φύλλα πορείας» και «πινέζες» για συγκεκριμένους νομούς της Ελλάδας, έλαβαν μαζί και το μήνυμα διεξοδικής μελέτης του προγράμματος της ΝΔ πέραν των πεδίων της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ώστε να αναδείξουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί αναφορικά με συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού.

Η καμπάνια «ψήφο – ψήφο»

Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στη φιλοσοφία μίας καμπάνιας «ψήφο – ψήφο», η οποία θα ξετυλιχθεί παράλληλα με την προβολή του βασικού διακυβεύματος της κάλπης του Ιουνίου για μία σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με ισχυρή και όχι εύθραυστη πλειοψηφία, η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί με ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά το «4». Συνεπώς, με την αύξηση του σαρωτικού ποσοστού που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές τις 21ης Ιουνίου όχι ως «αυταρέσκεια» όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ως «εθνική αναγκαιότητα» για την πρόοδο της χώρας και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Ενδεικτικές ήταν οι αναφορές που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ χθες στον ΑΝΤ1. Για τα ΑμΕΑ για παράδειγμα επισήμανε τις ράμπες που έχουν τοποθετηθεί σε παραλίες για την εύκολη πρόσβαση στα αναπηρικά αμαξίδια, ενώ πολλάκις έχει επισημάνει την εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία που για πρώτη φορά θέσπισε η ΝΔ. Στην ίδια συνέντευξη έκανε ειδική μνεία στο me too, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη κατάκτηση, πρωτίστως για την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών» να μπορεί μία γυναίκα να βγαίνει και να καταγγέλλει χωρίς να φοβάται «μια περίπτωση όπου κάποιος, κατά κανόνα άντρας, προσπάθησε να σε εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο, σεξουαλικά, ή άσκησε επάνω σου φυσική ή φραστική βία». Για την ενδοοικογενειακή βία ανέδειξε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή «Panic Button», τονίζοντας πως για η πολιτεία έχει χρέος να δημιουργήσει το πλαίσιο για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών καθώς και για να πάψουν να φοβούνται να σπάσουν τη σιωπή τους για όσα βιώνουν.  

Για τη βία στα σχολεία ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει συχνά το διορισμό πλέον ψυχολόγων στα σχολεία, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών του Δημοτικού ως προς τον τρόπο που μπορούν να επιλύουν πολιτισμένα τις διαφορές τους αλλά και στο να σέβονται τη διαφορετικότητα του άλλου. «Όταν σήμερα έχουμε προγράμματα για τους αστέγους και οι άστεγοι φεύγουν από τον δρόμο και μπαίνουν σε ένα σπίτι και βρίσκουν ταυτόχρονα μια δουλειά, αυτό σημαίνει ότι αυτή η παράταξη -την οποία κάποιοι μπορεί να αποκαλούν “συντηρητική”, κεντροδεξιά παράταξη που “έρχεται από το παρελθόν”- πραγματικά φροντίζει γι’ αυτούς οι οποίοι ήταν “αόρατοι” για την πολιτική σήμερα. Βοηθάει ανθρώπους οι οποίοι ήταν κατατρεγμένοι, δοκιμάζονταν, να ξανασταθούν στα πόδια τους και να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία”, σημείωσε για την πολιτική για τους αστέγους.

Δήλωσε, παράλληλα, υπερήφανος για το γεγονός ότι η χώρα με μία κεντροδεξιά κυβέρνηση «έχει για πρώτη φορά μια συνολική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα». Και αν και απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το δικαίωμα στο γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών γιατί αυτό είναι «συνάρτηση της ωριμότητας της κοινωνίας», τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που δρομολόγησε σημαντικές διορθώσεις  όπως η αιμοδοσία που απαγορευόταν, στις θεραπείες μεταστροφής « βίαιες πρακτικές οι οποίες τραυμάτιζαν πραγματικά παιδικές και εφηβικές ψυχές».

Τη στρατηγική αυτή της ΝΔ θα συνεχίσει να προωθεί ο ίδιος και μέσω του TikTok, το οποίο φαίνεται ότι απέδωσε στους νέους από 17 ετών, οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA