Μενού
Mitsotakis - synenteyksi
Συνέντευξη Μητσοτάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα ότι «η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι μονόδρομος» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τζιοβάρα, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε βουλευτή της Ροδόπης υποστηρίζοντας πως υπήρξε εμπλοκή του τουρκικού προξενείου για την εκλογή του. 

«Στις 21 Μαΐου νίκησαν η αλήθεια και ο ρεαλισμός, επιβραβεύτηκαν η συνέπεια λόγων και πράξεων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ταυτόχρονα έθεσε θέμα παρέμβασης του τουρκικού προξενείου για την εκλογή βουλευτή στη Ροδόπη

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» ανέφερε ο και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους» υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτηση για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.

Άκης Σκέρτσος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσουν τα αίτια της νίκης του κ. Οζγκιούρ»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, σχολίασε τα εξης:

«Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ.

Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: Δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης: "κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους"».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.