Μενού
evros-metanastes
Μετανάστες στον Έβρο | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο. Νωρίτερα είχε στηθεί επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο βρέθηκαν συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex.

Μάλιστα, μία νεαρή γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μετά από την πολυήμερη ταλαιπωρία, ενώ διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, αδιαθεσία αισθάνθηκε και ένα μικρό παιδάκι που βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του. Και αυτό δέχτηκε την περίθαλψη των διασωστών.

Οι άνθρωποι περνούσαν ανά πεντάδες από τη δύσβατη περιοχή όπου βρίσκονταν και έφταναν σιγά σιγά στο σημείο όπου βρίσκονταν τα λεωφορεία για να τους παραλάβου.

Στα βίντεο του Mega διακρίνονται πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στην ομάδα των 90 περίπου μεταναστών που βρίσκονταν στη νησίδα του Έβρο για περίπου τέσσερις ημέρες.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο χωριό Φυλάκιο όπου βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αναμένεται να ζητήσουν άσυλο. Η σχετική διαδικασία υπολογίζεται ότι θα κρατήσει αρκετές ημέρες.

Σε βίντεο που έφερε νωρίτερα στο «φως» το Open, μητέρα με μωράκι στην αγκαλιά της φώναζε «βοήθεια».

Σε δύο σημεία οι μετανάστες

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα βρίσκονταν σε δύο σημεία στον βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαράσια και στη Νέα Βύσσα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έντονες είναι οι πιέσεις από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, προκειμένου να περάσουν οι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Στα Μαράσια, κοντά στο τριεθνές σημείο του Έβρου, (σύνορο Ελλάδας- Τουρκίας- Βουλγαρίας), πάνω σε νησίδα βρέθηκαν περίπου 70-80 μετανάστες, νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Αναφορικά με την ομάδα των 25 περίπου μεταναστών στη Νέα Βύσσα, κοντά στο σημείο της Πράσινης Πόρτας, ενώ οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ για τις συντεταγμένες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.