Μενού
mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | ΝΔ
  • Α-
  • Α+

Έντονο άρωμα Βόρειας Ελλάδας θα έχει η επανεκκίνηση της προεκλογικής περιόδου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ολιγοήμερη υποχρεωτική διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας λόγω κορoνοϊού. Το νεοσύστατο κόμμα Νίκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που «πλαγιοκόπησαν» εκ δεξιών τη ΝΔ, το μεν φλερτάροντας με την είσοδό του στη Βουλή, το δε ενισχύοντας τα ποσοστά του στη Βόρεια Ελλάδα, αποτελούν ένα διττό πρόβλημα για την κεντροδεξιά παράταξη και το στόχο της ισχυρής αυτοδυναμίας.

Αφενός αφαίρεσαν ποσοστά της ΝΔ σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου παρότι κυριάρχησε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατέγραψε χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο της ή από εκείνα του 2019, αφετέρου η πιθανή είσοδος της Νίκης στη Βουλή σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιθανότητες που έχει δημοσκοπικά η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για επάνοδο στα κοινοβουλευτικά έδρανα, θα ανεβάσουν τον πήχη της αυτοδυναμίας στην περιοχή του 39% ανάλογα και με το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. 

Στόχος ακόμη υψηλότερο ποσοστό

Εξ ού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει διαρκώς το ευμετάβλητο του πήχη της αυτοδυναμίας, θέτοντας ως στόχο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ένα ακόμα υψηλότερο ποσοστό του 40,79% που πέτυχε η ΝΔ στις κάλπες της απλής αναλογικής. Ώστε, όπως υπογραμμίζει να αποφευχθούν οι περιπέτειες και να εξασφαλιστεί ανεξαρτήτως άλλων παραμέτρων η σταθερή κυβέρνηση με μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία άνω των 153 βουλευτών.

Αυτό το μήνυμα αναμένεται να εκπέμψει με ένταση και αύριο κατά την περιοδεία του σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, όπου η ΝΔ έπεσε κάτω από το 40%, ενώ εκκρεμεί η περιοδεία που ματαιώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπου ειδικά στη Β’ Θεσσαλονίκης η ΝΔ απώλεσε 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 2019. Το Σάββατο, δε, έχει προγραμματίσει να περιοδεύσει σε Πέλλα και Πιερία, όπου στην τελευταία η ΝΔ κατέγραψε πτώση άνω των 4 μονάδων από 47,5% το 2019 στο 41,09%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέχρι τις εκλογές να «σαρώσει» τη Βόρεια Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα βρεθεί επίσης σε Ημαθία, Γρεβενά και Έβρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναδείξει τα χειροπιαστά αποτελέσματα της κυβέρνησης της ΝΔ αυτή την τετραετία, καθώς και το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την επόμενη 4ετία, τονίζοντας ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπόλαιες ψήφους. Σε αυτές τις επισκέψεις θα δώσει έμφαση και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της φύλαξης των συνόρων, ώστε να καταδείξει όσα πέτυχε η ΝΔ για την αμυντική θωράκιση της πατρίδας και τη φύλαξη των συνόρων, καλώντας τους ψηφοφόρους που «λοξοκοιτάζουν» δεξιότερα της ΝΔ να αναλογιστούν ποιος απέδειξε τον πατριωτισμό του στην πράξη και όχι στα λόγια, καθώς και το γεγονός ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα, ούτε μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα που απαιτείται για τη χώρα.

«Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν τις μεγάλες αλλαγές που απαιτεί ο τόπος», επισημαίνει διαρκώς ο ίδιος, θέτοντας το διακύβευμα της κάλπης και ταυτίζοντας την αυτοδυναμία της ΝΔ με την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και της κοινωνίας. Ο ίδιος εξάλλου πρόκειται να υπογραμμίσει πως μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης παραμένει αυτή της ΝΔ.

Οι επόμενες περιοδείες

Μέχρι τις 25 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσης νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να επισκεφτεί και τη Ροδόπη, για την οποία έχει βάλει στόχο να αλλάξει το ροζ του εκλογικού χάρτη και να τη βάψει μπλε, αναδεικνύοντας τις θετικές παρεμβάσεις της ΝΔ στο νομό για τη βελτίωση της ζωής της μειονότητας. Στο πλάνο παραμένει και η  επίσκεψή του με το γιο του Κωνσταντίνο στο Άγιο Όρος.

Μετά το χθεσινό αρνητικό τεστ κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνεται εκ νέου από σήμερα στην προεκλογική μάχη, με πρώτο σταθμό τη Νέα Ιωνία. Μία περιοχή όπου η ΝΔ κατάφερε επίσης να ανατρέψει τα δεδομένα κερδίζοντας στις εκλογές του Μαΐου με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θέλει να εκφράσει δια ζώσης στους κατοίκους της την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον ίδιο και τη ΝΔ, απευθύνοντάς τους νέο προσκλητήριο για συστράτευση. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.