Μενού
skertsos
Άκης Σκέρτσος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι οι δύο υποψήφιοι του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα, να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΔημοκρατίαςΆκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «νέα πολιτική απρέπεια», τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ δηλαδή, πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε». «Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές», είπε ακόμα.

Ακόμα, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Επέλεξε να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματός του, που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν "πουλήσει την ψυχή" τους στο τουρκικό προξενείο».

Συμπλήρωσε επίσης: «Και αφού ξαναθυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του μιλώντας για κυπατζήδικες πρακτικές και λογικές μαφίας -προσπαθεί  να παίξει πάλι με τους θεσμούς, καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με την επίσκεψη του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα περασμένα 4 χρόνια λειτούργησε ως εθνική εξαίρεση».

Ο Άκης Σκέρτσος συμπλήρωσε: «Θυμίζουμε τη στάση που έχει κρατήσει στο ζήτημα των εξοπλισμών, τη στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του μεταναστευτικού, στην υπόθεση με τον φράχτη του Έβρου».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Σε μια σειρά ζητημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας αντί του εθνικού συμφέροντος,  μιας εθνικά υπεύθυνης θέσης, όπως διαχρονικά έχουν κρατήσει τα περισσότερα κόμματα της ελληνικής Βουλής, της Ελληνικής Δημοκρατίας, δυστυχώς προέταξαν το στενά κομματικό συμφέρον. Αυτό φαίνεται ότι έκαναν και στη Ροδόπη, δυστυχώς».

Τρία ερωτήματα σε υποψηφίους, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Ο Άκης Σκέρτσος συνέχισε: 

«Εμείς θέτουμε τρία σαφή ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα έως σήμερα:

1) Προς τους 2 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν "τουρκική" μειονότητα;

2) Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις;

3) Προς τον κ. Τσίπρα: διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;».

«Η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν μας εκπλήσσει. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και συνεχίζουμε να υπηρετούμε μια αποτελεσματική και πατριωτικά υπεύθυνη πολιτική προάσπισης των εθνικών συμφερόντων έναντι κάθε αναθεωρητικής πολιτικής από όπου κι αν προέρχεται. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.