Μενού
ekloges made in Greece
  • Α-
  • Α+

Πέντε πρωθυπουργοί κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους για δεύτερη φορά, μετά από νίκες τους σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Θα μπορέσει όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπει στο κλειστό αυτό «club»; Μένει να δούμε το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

To Reader.gr καταγράφει σε βίντεο τους πρωθυπουργούς που κατάφεραν να επανεκλεγούν για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Πρώτος πρωθυπουργός που κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός ήταν ο ιδρυτής της Νέας ΔημοκρατίαςΚωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος ανέλαβε το 1974. Μετά από μία τριετία, το 1977, κέρδισε ξανά τις εκλογές και έμεινε στο τιμόνι της χώρας έως το 1980.

Ανδρέας Παπανδρέου

Το 1981, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚΑνδρέας Παπανδρέου, κερδίζει τις εκλογές και επαναλαμβάνει τη νίκη αυτή στη μάχη της κάλπης στις 5 Ιουνίου 1985 μένοντας στην εξουσία για άλλα τέσσερα χρόνια, έως το 1989.

Κώστας Σημίτης

Ανανέωση θητείας πέτυχε και ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚΚώστας Σημίτης. Ως πρωθυπουργός θήτευσε από το 1996 έως το 2000 και ανανέωσε στις 13 Απριλίου του 2000 παραμένοντας στη θέση αυτή έως το 2004.

Κώστας Καραμανλής

Μέχρι σήμερα, το κλειστό «club» συμπληρώνει ο Κώστας Καραμανλής, με τη νίκη του στις 10 Μαρτίου του 2004, αλλά και αυτή στις 19 Σεπτεμβρίου του 2007.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA