Μενού
ekloges_2023
Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύο μεγάλες διαφοροποιήσεις θα έχει η εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου σε σχέση με εκείνη της 21ης Μαΐου. Η πρώτη έχει να κάνει με το εκλογικό σύστημα καθώς πλέον ισχύει η ενισχυμένη αναλογική εν αντιθέσει με την απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές.

Παράλληλα οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία. 

Ως εκ τούτου, δεν βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και μάλιστα στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στυλό. Παράλληλα τα ψηφοδέλτια που αφορούσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και για οποιοδήποτε λόγο παρέμειναν στην κυριότητα των ψηφοφόρων καθίστανται άκυρα και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν.

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.