Μενού
sakellaridis
Γαβριήλ Σακελλαρίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το θέμα της ημέρας ήταν χθες η ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που επανήλθε για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια με μια πολιτική τοποθέτηση προσφέροντας στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μυαλό όλων πήγε βέβαια στην πιθανότητα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης να έκανε την ανάρτηση αυτή με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Εγώ πάλι γνωρίζω πως η ανάρτηση έγινε σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα και πως η στήριξή του ήρθε τώρα σε μια κρίσιμη στιγμή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τάσεις αποσυσπείρωσης.

Τώρα, το εάν ο συμπαθής Γαβριήλ θα πλασαριστεί ως ένας από τους πιθανούς δελφίνους του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, σας διαβεβαιώ πως αρκετοί θα ήθελαν να τον δουν ως την λύση μετά τον Τσίπρα. Αλλά και πάλι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις Τσίπρα. Μαθαίνω πως ο ίδιος έχει λάβει τις αποφάσεις του, αλλά δεν τις έχει εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

Υπερυπουργείο και καραμπόλες

Με τις πληροφορίες για το κυβερνητικό σχήμα να μεταδίδονται πλέον αφειδώς και πολλές από αυτές να μην υφίστανται στην πραγματικότητα, εγώ σας λέω εδώ μόνο τσεκαρισμένα πράγματα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι θα υπάρχει ένα υπερυπουργείο Οικονομικών, με τις αρμοδιότητες των δημοσίων επενδύσεων, μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης. Και εδώ αρχίζουν οι καραμπόλες. Κλειδωμένο φαίνεται το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του υπουργού. Για τη θέση του αναπληρωτή που θα είναι σαν μικρός υπουργός, όμως, παίζουν δύο ονόματα: του Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Νίκου Παπαθανάση. Ο κ. Σκυλακάκης θα μπορούσε να "παίξει" και για το Ενέργειας, ο κ. Παπαθανάσης και για το Ανάπτυξης ή το Υποδομών. Ο κ. Σκυλακάκης έχει ως βασικό προσόν ότι έχει στήσει το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο κ. Παπαθανάσης είναι πρόσωπο της αμέσου εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη. Θα δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.

Κοστούμια για γάμους και βαφτίσια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε χθες από το Νίκο Χατζηνικολάου για τα κοστούμια που ράβουν διάφοροι βουλευτές της ΝΔ και απάντησε πως επειδή είναι καλοκαίρι, έρχονται γάμοι και βαφτίσια και πως κάπου θα τους φανούν χρήσιμα. Πέρα από την πλάκα, στη ΝΔ είναι αρκετοί οι πρωτοκλασάτοι που έχουν αγχωθεί, κυρίως γιατί η πιθανότητα να μείνουν στο ράφι τους επηρεάζει ψυχολογικά. Πέρα από τα λίγα σίγουρα ονόματα υπάρχουν αρκετοί πάντως που μπορεί να μείνουν εκτός και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.  

Το σποτ Πολάκη και οι ειρωνείες στο Twitter

Προχθές σας έγραψα πως υπάρχει ο κίνδυνος ο Παύλος Πολάκης να χάσει την έδρα στα Χανιά εάν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά πέσει κι άλλο. Φίλοι του Παύλου Πολάκη ανήρτησαν στο Twitter βίντεο με το οποίο -σε ασυνήθιστα χαμηλούς τόνους- προσπάθησαν να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους του προοδευτικού τόξου λέγοντας πως δεν πρόκειται για την έδρα του Πολάκη, αλλά για την έδρα της προοδευτικής παράταξης. Βέβαια η σύνδεση του Πολάκη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Άρη Βελουχιώτη και τον Ανδρέα Παπανδρέου που αποτυπωνόταν στο βίντεο προκάλεσε ειρωνείες για την ανιστόρητη προσπάθεια να συνδέσει ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον εαυτό του με την δημοκρατική παράδοση του νησιού. Εγώ πάντως σχολιάζω τον ήρεμο τόνο του βίντεο, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει την τελευταία δεκαετία ο συγκεκριμένος βουλευτής.

To ντεμαράζ Βαρουφάκη

Τρεις εβδομάδες πριν οι δημοσκόποι είχαν ξεγράψει το κόμμα Βαρουφάκη, θεωρώντας πως δεν έχει πιθανότητα να μπει στη Bουλή. Τις τελευταίες ημέρες πάντως τα στοιχεία δείχνουν πως έχει αναπτύξει κάποια δυναμική. Κυρίως διότι αρκετοί ψηφοφόροι βλέπουν ένα πουσάρισμα των συστημικών μέσων υπερ της Ζωής Κωνσταντοπούλου που θεωρούν ύποπτο. Για να δούμε τελικά εάν θα δούμε πολλά κόμματα να συνωστίζονται στη γραμμή του 3% ή εάν δούμε το παιχνίδι της αλληλοεξόντωσης και βρεθούμε τελικά με πεντακομματική ή εξακομματική Bουλή. Αυτό θα είναι ίσως το μοναδικό θρίλερ της εκλογικής βραδιάς.

Κοσμογονία στα media

Θα βγω για λίγο από τα χωράφια μου και θα σας πω με βεβαιότητα ότι αυτές τις μέρες, υπό άκρα μυστικότητα, έκλεισε το μεγάλο deal που συζητούν όλοι στον χώρο των ΜΜΕ. Προσέξτε, εγώ δεν λέω για συζητήσεις που γίνονται. Λέω για done deal, κάτι που εμπεδώνει έναν νέο παίκτη της αγοράς των media ως ισχυρό παίκτη και στον χώρο του online περιεχομένου. Η συμφωνία μπορεί να εκδηλωθεί μετεκλογικά, πλην όμως θεωρείται ότι δεν μπορεί να ανατραπεί. 

Ανησυχία στο Βελοπουλεϊκο

Με ενδιαφέρον διέγνωσα τα κομμένα φτερά στελεχών της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Ορισμένοι αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά δύσκολες και αρκούν μερικές χιλιάδες ψήφοι για να μείνουν εκτός Βουλής, καθώς η ψηφοφόροι της ακροδεξιάς έχουν αστάθμιστη συμπεριφορά και το κόμμα τους λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με τη ΝΙΚΗ και του Σπαρτιάτες που στηρίζει ο Κασιδιάρης και εμφανίστηκαν εσχάτως. Δεν είναι τυχαίες οι μαζικές περιοδείες που κάνουν στελέχη του κόμματος κατ' εντολήν του προέδρου Κυριάκου (Βελόπουλου), προκειμένου να ενεργοποιήσουν τοπικούς πυρήνες και το κόμμα να μείνει ζωντανό. Αποστολή διόλου εύκολη. 

 Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.