Μενού
popi-tsapanidoy
Πόπη Τσαπανίδου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σαρωτική είναι η νίκη, μέχρι στιγμής, της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπως φαίνεται τουλάχιστον από το πρώτο Exit Poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Εξάλλου, με βάση την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 40,5% και εξασφαλίσει επίσημα την αυτοδυναμία με 157 έδρες.

Όπως και στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν και πάλι ηχηρά ονόματα, χωρίς ωστόσο να έχει επισημοποιηθεί ακόμα κάτι καθώς δεν έχει γίνει η πλήρης καταμέτρηση των ψήφων. Συγκεκριμένα, εκτός Κοινοβουλίου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μένουν ο Νίκος Βούτσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Επίσης, εκτός Βουλής μένει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα κόμματα

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, εκτός Κοινοβουλίου μένουν, μέχρι στιγμής, η Μαρία Συρεγγέλα Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων και η Νόνη Δούνια υποψήφια με το κόμμα στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς.

Από το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε μείνει ξανά εκτός και στην πρώτη εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, που πραγματοποιήθηκαν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Δείτε εδώ live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. 

Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA