Μενού
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με μειωμένη δύναμη κατά 24 έδρες από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανά την Επικράτεια, με ποσοστό 17,84% και 47 έδρες έναντι του 20,07% και 71 έδρες στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, με συνέπεια σημαντικά στελέχη του κόμματος να μένουν εκτός Βουλής.

Στο 96,38% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων η εικόνα των εδρών έχει ως εξής:

Συγκεκριμένα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης χάνει από μια έδρα, εκτός από την Α' Πειραιά όπου διατηρεί τη δύναμη της 1 έδρας.

Εκτός Βούτσης, Σπίρτζης, Ρένα Δούρου και Γιώργος Τσίπρας

Ειδικότερα στην Α' Αθηνών από τις τρεις έδρες χάνεται η μία έδρα και μένει εκτός ο Νίκος Βούτσης. Στον Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών από τις 3 έδρες χάνει τη μία η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στον Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών πάλι από τις 3 έδρες χάνει μία έδρα και μένει εκτός η Ρένα Δούρου εάν επιλέξει αυτήν ως περιφέρεια εκλογής του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο Β3 Νότιο Τομέα από τις 4 έδρες χάνεται η μία αυτή του Γιάννη Μουζάλα. Στην Α' Πειραιώς διατηρείται η μια έδρα με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα και δεύτερο τον Θ. Δρίτσα. 

Στη Β' Πειραιώς από τις δύο χάνει τη μία, αυτή του Γιάννη Ραγκούση. Στην Ανατολική Αττική από τις δύο χάνει τη μία και μένει εκτός ο Χρήστος Σπίρτζης. Στη Δυτική Αττική τη 1 έδρα χάνει τελικά ο Γιώργος Τσίπρας.

Στην Α' Θεσσαλονίκης από τις 4 έδρες την έδρα χάνει ο Γιάννης Αμανατίδης και στη Β' Θεσσαλονίκης μένει με μία έδρα και μένει εκτός η Δώρα Αυγέρη.

Στην Αιτωλοακαρνανία από τις δύο έδρες τη μία χάνει ο Γρηγόρης Θεοδωράκης. Στην Αχαΐα από τις 3 έδρες χάνεται μια αυτή του Γιώργου Κυριακόπουλου. Στα Δωδεκάνησα τη μια έδρα χάνει η Χρύσα Καραγιάννη. Στον Έβρο επίσης τη 1 χάνει ο Μενέλαος Μαλτέζος.

Στο Ηράκλειο από τις 2 τη χάνει ο Σωκράτης Βαρδάκης. Στα Ιωάννινα από τις 2 έδρες τη μια χάνει ο Γιάννης Στέφος. Στην Καβάλα τη μια χάνει η Τάνια Ελευθεριάδου. Στην Καρδίτσα επίσης τη μια χάνει ο Νίκος Μηχαλάκης. Στη Λάρισα από τις 2 τη χάνει ο Γιάννης Καριπίδης. Στη Λέσβο τη μια έδρα χάνει τελικά Γιάννης Μπουρνούς. Στην Πιερία τη μια χάνει ο Σάκης Γκούνας. Στις Σέρρες τη μια έδρα χάνει ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Δείτε εδώ τι ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.