Μενού
dimitris-papastegiou
Δημήτρης Παπαστεργίου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την εντολή σχηματισμού που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ορκωμοσία που ακολούθησε. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων μελών στην κυβέρνηση είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με υφυπουργό τον Κωνσταντίκο Κυρανάκη.

Υπενθυμίζεται πως στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην προηγούμενη κυβερνητική σύνθεση της ΝΔ, αρμόδιος υπουργός ήταν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλήτισμού

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Την ίδια χρονιά πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας σε σχολή της Αθήνας.

Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Ως δήμαρχος Τρικάλων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος – εκπροσωπόντας τον Δήμο Τρικάλων – στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τρικάλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002 και του Οκτωβρίου 2006.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA