Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χωροταξία της οκτακομματικής Βουλής που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ο γρίφος της επόμενης ημέρας. 

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 48, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 32, το ΚΚΕ 20, οι Σπαρτιάτες 12, η Ελληνική Λύση 12, η Νίκη 10 και η Πλεύση Ελευθερίας 8.

edres

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για να αποφασιστεί πού θα καθίσουν οι βουλευτές του εκάστοτε κόμματος.

Από τα δεξιά προς τα αριστερά, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αναμένεται να αναπτυχθούν στην πρώτη σειρά των εδράνων, όπως και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. 

Βάσει προηγούμενων κοινοβουλευτικών περιόδων, στο πάνω δεξιά διάζωμα αναμένεται να καθίσουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών και της Νίκης, δηλαδή περίπου το σημείο όπου ήταν οι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Η Ελληνική Λύση δεν αποκλείεται να κρατήσει τα έδρανά της και τα έδρανα που είχε το ΜέΡΑ25 να τα καταλάβει η Πλεύση Ελευθερίας.

Δείτε εδώ live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.