Μενού
paylos polakis
Παύλος Πολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ζήτημα της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έθιξε με ανάρτησή του στο Facebook το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Νίκος Μπίστης, γεγονός που προκάλεσε τον βουλευτή Χανίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλου Πολάκη.

Όπως αναφέρθηκε, η κόντρα ξεκίνησε μετά την ανάρτηση του πρώτου όπου έκανε λόγο για «πολύτιμο ποσοστό», σχετικά με το 17,85% που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως «τη βασική ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς».

Ο Παύλος Πολάκης, με τη σειρά του, απάντησε ότι «σωστά τα λες. Γι’ αυτό ανάλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!».

Η ανάρτηση Μπίστη

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Ίσως σήμερα δεν το συνειδητοποιούμε αλλά έχει – και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον- μεγάλη σημασία ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την σπονδυλική στήλη της Αριστεράς μας που ήταν ο δεύτερος στόχος της πολυπρόσωπης συντήρησης. Επίσης η προσπάθεια ενίσχυσης άλλων δυνάμεων σε βάρος της δικής μας Αριστεράς έδειξε τα όρια της. Με πενιχρό κέρδος 0,4% και 0,2% και με ένα σκληρό αποκλεισμό λίγο κάτω από το όριο του 3%, μπορούν ίσως να δουν τα αποτελέσματα του μονομετωπου αγώνα που χρόνια τώρα διεξήγαγαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Την βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν. Κυρίως να αναζητήσουμε τους λόγους της υποχώρησης -σε όλη την Ευρώπη και την χώρα μας- των αξιών της αλληλεγγύης της συλλογικότητας και του ορθολογισμού ενώ ενισχύονται ο ατομικισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, εν τέλει ο παραλογισμός. Όλα αυτά που ενισχύουν την Δεξιά και την Ακροδεξιά. Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.