Μενού
mitsotakis-xatzidakis
Μητσοτάκης - Χατζηδάκης στο υπουργείο Οικονομικών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε στο υπουργείο Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με το επιτελείο του υπουργείου. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε άμεσα την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορούν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν την περίοδο από το 2024.

Στη σύσκεψη εκτός από σύσσωμη την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκερτσος και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατελης.

Ο πρωθυπουργός είχε παράλληλα και συνομιλίες του με υπηρεσιακούς παράγοντες και θυμήθηκε μιλώντας μαζί τους, τις επισκέψεις της Τρόικα την εποχή των Μνημονίων στο Υπουργείο, σε μια εκ των οποίων είχαν κλειστεί στο ασανσέρ. 

«Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη από το υπουργείο Οικονομικών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε από το υπουργείο Οικονομικών: «Μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, αλλά 

Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκληση με την Ευρώπη. 

mitsotakis-oikonomikwn
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικονομικών | Eurokinissi

Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. 

Όπως είπε και ο κύριος Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η ΝΔ πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος το 2024.

Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί πριν από τις αρχές Αυγούστου. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δικιά μου τοποθέτηση, την οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη 4ετία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA