Μενού
ilias-kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκτός από το κόμμα «Σπαρτιάτες», ο καταδικασθείς υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και νεοναζί, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε και δεύτερο «Δούρειο Ίππο» για να συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Πρόκειται για ένα κόμμα, το οποίο αν και πήρε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο, δεν κατέβασε ψηφοδέλτια επικαλούμενο ένα τυπογραφικό κώλυμα.

Οι διεργασίες για το δεύτερο μικρό κόμμα, που σκεφτόταν να στηρίξει ο Κασιδιάρης στις εκλογές, είχαν ξεκινήσει από τις 8 Ιουνίου, την περίοδο δηλαδή που επικυρωνόταν στον Άρειο Πάγο η συμμετοχή των σχημάτων στη διαδικασία.

Το προφίλ του κόμματος

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν μικρό σχηματισμό με ασήμαντη πολιτική δράση και ανύπαρκτα μέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αρχηγός του είναι γνώριμο πρόσωπο στους ακροδεξιούς κύκλους της χώρας.

Το κόμμα θα ενεργοποιούνταν, όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, μόνο εάν οι «Σπαρτιάτες» κόβονταν από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, που είχε αναλάβει και τη διερεύνηση των σχημάτων.

Ωστόσο, η χορήγηση της άδειας στο κόμμα του Βασίλη Στίγκα άνοιξε το «πράσινο φως» στον καταδικασμένο, σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη να το στηρίξει στη «μάχη» του Ιουνίου.

Κιουρτζίδης: Η μεθόδευση του Κασιδιάρη

Ο πρόεδρος της «εθνικής ανατροπής», Πάρις Κιουρτζίδης, μίλησε για τον τρόπο που λειτούργησε ο Ηλίας Κασιδιάρης σημειώνοντας πως «είναι σαφές ότι (σ.σ. ο Ηλίας Κασιδιάρης) επέλεξε δύο πολιτικά κόμματα, δύο πολιτικούς σχηματισμούς για να περάσει τα εμπόδια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Κατάφεραν και τα δύο κόμματα να περάσουν από το Α1 και επέλεξε το πιο συγκροτημένο εκείνη την ώρα σε υποψηφιότητες και ψηφοδέλτια κόμμα να δώσει τη μάχη».

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος της εθνικής ανατροπής είχε ανακοινώσει τη στήριξή του στο κόμμα «Σπαρτιάτες», το οποίο και εξελέγη στη Βουλή στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA