Μενού
SYRIZA
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος. Για τη διαδοχή του έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορήσουν ήδη κάποια σενάρια, με μερικά άλλα να διαψεύδονται όπως η περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παραίτηση του κ. Τσίπρα, έχει να αντιμετωπίσει στο βάθος του χρόνου αρκετές δυσκολίες, με μία από αυτές να αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, θα είναι αρκετά μειωμένα τόσο η κρατική επιχορήγηση όσο και τα υπόλοιπα έσοδα.

Πώς διαμορφώνεται η κρατική επιχορήγηση

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφρίες, η κρατική χρηματοδότηση πάει ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει το κάθε κόμμα στις εκλογές. Μάλιστα, δικαιούνται κρατική χρηματοδότηση και κόμματα, που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, αλλά συγκέντρωσαν ποσοστό από 1,5% και πάνω.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2020, είχε πάρει γύρω στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης και 682.000 ευρώ για ερευνητικούς σκοπούς. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω και του ποσοστού που συγκέντρωσε στη φετινή διαδικασία, θα χάνει παραπάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις κρατικές επιχορηγήσεις. 

Παράλληλα, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι οι βουλευτές του κόμματος δίνουν το 20% του μισθού τους για ενίσχυση του κόμματος, αλλά και 20% για κοινωνικές δράσεις. Η μείωση, όμως των βουλευτών από 88 στους 48, θα οδηγήσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, στο να χάσει το κόμμα άλλες 500.000 ευρώ τον χρόνο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.