Μενού
Boyli - Olomeleia
Ολομέλεια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανατροπές καταγράφηκαν σήμερα (30/6) στην κατανομή των εδρών των κομμάτων στη Βουλή, όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 καθώς μερικά από αυτά χάνουν έδρα, ένω άλλα κερδίζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κόμματος που χάνει έδρα αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους 48 βουλευτές πηγαίνει στους 47

Την ίδια ώρα στους κερδισμένους εντάσσεται το ΚΚΕ, το οποίο πλέον εκλέγει 21 βουλευτές αντί για 20 που είχαν προκύψει από τη διαδικασία της περασμένης διαδικασίας. Πιο συγκεκριμένα, κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα με τον βουλευτή Νίκο Έξαρχο. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα από τον νομό Σερρών, στον οποίο άξιο αναφοράς ήταν υποψήφιος ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η ανακατανομή στη Νέα Δημοκρατία

Σε ό,τι αφορά το κυβερνών κόμμα, χάνει την 7η θέση του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με την Πλεύση Ελευθερίας να είναι αυτή που επωφελείται, καθώς την κερδίζει με τον υποψήφιό της, Αλέξανδρο Καζαμία. Άξιο αναφοράς είναι ότι τη 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας την κατείχε η Μαρία Πολύζου.

Παράλληλα, χάνει έδρα στα Ιωάννινα, καθώς ο Γιώργος Αμυράς μένει εκτός Κοινοβουλίου, χάνει έδρα στη δυτική Αττική με τον Σταμάτη Πουλή να μην μπαίνει στη Βουλή. Ωστόσο, κερδίζει έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Β' Πειραιά με τον Γιάννη Τραγάκη και στις Σέρρες με τον Θεόφιλο Λεονταρίτη. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι την έδρα του κερδίζει και ο Αλέξης Συρίγος στην Α' Αθηνών.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης θα μπει στη Βουλή με το κόμμα «ΝΙΚΗ» του Δημήτρη Νατσιού, λόγω των «καραμπόλων» που προέκυψαν στις έδρες του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA