Μενού
ekloges 2023
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να εισέλθει αύριο Δευτέρα (10/7) η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την άρση των εμποδίων σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το βράδυ του Σαββάτου την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι αρχές της εβδομάδας αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων.

Έτσι, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή στις 18 Ιουλίου και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών και ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021, ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.