Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για κέρδος 2.200 ευρώ το χρόνο κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης των εργαζόμενων συνταξιούχων. Παράλληλα, τα ένσημα, που θα καταβάλει, θα αυξάνουν το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξής του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο».

Συγκεκριμένα, για τις συντάξεις αναπηρίας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι, μέχρι σήμερα, όσοι λάμβαναν σύνταξη αναπηρίας, δεν μπορούσαν να εργαστούν, γιατί, αν εργάζονταν, αυτομάτως θα έχαναν τη σύνταξη αναπηρίας.

Όπως είπε, με την προτεινόμενη ρύθμιση του νομοσχεδίου, εφόσον κάποιος μπορεί να εργάζεται και επιθυμεί να αυξήσει το εισόδημά του, θα μπορεί να το κάνει και θα λαμβάνει το εισόδημά του από την εργασία του, αλλά και τη σύνταξη αναπηρίας.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξαίρεσης των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ρητή εξαίρεσή τους από το τεκμαρτό εισόδημα.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μεγάλο έλλειμμα εργατικού δυναμικού σε τουρισμό και εστίαση τους χειμερινούς μήνες»

Σχετικά με τους εποχικούς εργαζόμενους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε τα εξής: «Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα εργατικού δυναμικού στον τουρισμό και στην εστίαση τους χειμερινούς μήνες και πολλοί δουλεύουν "μαύρα", για να μην χάνουν το εποχικό επίδομα».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Με το νέο νομοσχέδιο, θεσπίζουμε ότι μπορούν να δουλεύουν, μέχρι τρεις ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή 12 ημέρες τον μήνα και να λαμβάνουν ολόκληρο το επίδομα.

Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να λύσουμε δύο ζητήματα: πρώτον, να προσφέρουμε νόμιμους εργαζομένους στις επιχειρήσεις, που έχουν μεγάλη πίεση, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών και τα Σαββατοκύριακα και δεν βρίσκουν εργαζόμενους και, δεύτερον, να αυξήσουμε το νόμιμο εισόδημα των ανθρώπων που λαμβάνουν το εποχικό επίδομα τον χειμώνα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι, όσο η κυβέρνηση χειρίζεται τα δημόσια οικονομικά από τη μία με ανθρωπιά και κοινωνική δικαιοσύνη και από την άλλη με σύνεση, ώστε να μην τεθεί ξανά η χώρα σε κίνδυνο, η Ελλάδα θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα.

«Αν τηρούμε αυτές τις δύο αρχές, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα για το μέλλον», διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA