Μενού
mitsotakis super market
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σούπερ μάρκετ και πραγματοποίησε αυτοψία για την εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση των τιμών.

Ο πρωθυπουργός,σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος για την πτώση των αρχικών τιμών σε 4.000 και πλέον βασικά προϊόντα στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, και για το πώς αποτυπώνεται η εξέλιξη αυτή στις τελικές τιμές στο ράφι, προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπου οι τιμές έχουν μειωθεί μεταξύ 15 και 20%.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γάλα.

«Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 

Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια συνεχίζεται. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν τα πρόστιμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα, να είναι καλύτερο για τους καταναλωτές.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι, κατέληξε ο πρωθυπουργός που ανέβασε και σχετικό στόρι στο instagram από την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ.

mitsotakis instagram
Σε σούπερ μάρκετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης | instagram/kyriakos_

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό πως σήμερα Τρίτη (05/03) θα γίνουν ανακοινώσεις για το «Σαρακοστιανό καλάθι» και τα είδη που αυτό θα περιλαμβάνει.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA