Στο θέμα που ανέκυψε με το τραγούδι του τράπερ Light παίρνει θέση, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
Όπως αναφέρει, «οι λέξεις έχουν δύναμη και μπορούν είτε να θεραπεύσουν είτε να πληγώσουν βαθιά ήδη τραυματισμένους και ευάλωτους ανθρώπους».

Ο Light ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τους μισαναπηρικούς στίχους του νέου του τραγουδιού
«Το πρόσφατο τραγούδι του τράπερ "Light" δυστυχώς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία καθώς περιέχει απαράδεκτους και προσβλητικούς στίχους σε βάρος των ατόμων με αναπηρία», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός υπερτόνισε πως «εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε τέτοιες εκφράσεις και παραμένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση των αξιών του σεβασμού και της ισότητας.
Είναι πραγματικά αισιόδοξη η άμεση αντίδραση πολλών νέων στα social media, οι οποίοι εκφράστηκαν έντονα κατά του προσβλητικού περιεχομένου. Η θλιβερή αυτή αφορμή ανέδειξε ξεκάθαρα πως οι φωνές μίσους και υποτίμησης δεν τους εκφράζουν», υπογραμμίζει ο κ. Σκέρτσος και καταλήγει:
«Η συγγνώμη που ακολούθησε είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Ελπίζουμε να συνοδευτεί και από πράξεις: επανόρθωση με απόσυρση του προσβλητικού περιεχομένου από όλες τις πλατφόρμες, ενημέρωση και πάνω απ' όλα ουσιαστικό σεβασμό.
Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο ελευθερία έκφρασης, αλλά και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Κι ας θυμόμαστε το εξής: Οι λέξεις μπορούν να πληγώσουν πιο βαθιά κι από μαχαίρια. Το μαχαίρι μπορεί να βγει, όμως οι λέξεις μπορεί να μείνουν χαραγμένες για πάντα στην ψυχή», συμπεραίνει στην ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας.
- Γερμανία: Εντοπίστηκε η 16χρονη Λόρα που αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Ένταση στη δίκη Λυγγερίδη: «Με φωτοβολίδα δεν σκοτώνουμε ούτε λαγό» - «Να σου ρίξω να δεις αν θα σε στείλει;»
- «Να γίνει η προσευχή όλων η φωνή του Γεράσιμου»: Το μήνυμα του πατέρα 3 χρόνια μετά
- Λιάγκας: «Το Ψαράκι της Kουτσελίνη θα προκαλέσει θλίψη σε κάποιους νέους, όχι γέλιο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.