Μενού
Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε σήμερα (29/11) για πρώτη φορά ως νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11», χωρίς να αποκλείσει συνεργασίες με άλλους πολιτικούς φορείς και κόμματα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μία μονοκρατορία της κυβέρνησης της δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, και από την άλλη πλευρά στο προοδευτικό φάσμα του πολιτικού συστήματος, να μην διατυπώνεται εναλλακτική και αριστερή πρόταση για το μέλλον της χώρας. Και όχι μόνοι μας, δεν λέμε ότι μία Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 μπορεί από μόνη της να παίξει αυτόν τον ρόλο, θέλουμε συνενώσεις και με άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και στο πολιτικό σύστημα, η λογική της συνένωσης δυνάμεων να αφορά συνεννοήσεις κορυφής και συνήθως πίσω από κλειστές πόρτες» πρόσθεσε στη συνέχεια, παραθέτοντας μερικούς πολιτικούς χώρους με τους οποίους θα μπορούσε να συμπορευτεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αλέξης Χαρίτσης: Οι χώροι που θα μπορούσαν να συμπορευτούν

«Είμαστε μία δύναμη της Αριστεράς η οποία θέλει να καλύψει όλο το φάσμα από την Ανανεωτιτκή και Ριζοσπαστική Αριστερά, μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Μείζον ζήτημα η συμπόρευση με την οικολογία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Έχουμε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη συγκρότησή της. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Δεν μου αρέσει να με λένε πρόεδρο, νομίζω στην Ελλάδα φοριέται πολύ το πρόεδρος, είναι αρκετά προσωποκεντρικό και πολύ αρχηγοκεντρικό, έτσι κι αλλιώς εμείς θέλουμε να έχουμε μία πολύ διαφορετική λογική απ' αυτή που έχουμε συνηθίσει στο πολιτικό σύστημα» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Εμείς είμαστε ένας φορέας της Αριστεράς, εμείς δεν προκύψαμε από μία παρθενογέννεση, έχουμε μία ιστορία πίσω μας ως πολιτικά στελέχη, αλλά και ως μία ομάδα που θέλει να συνεχίσει πάνω στις ιδεολογικές αξίες και να συμβολίσει το νέο. Εμείς κάνουμε μία νέα αρχή, θέλουμε αυτό το νέο πολιτικό σχήμα να εκφράσει και να καλύψει ένα μεγάλο πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα» εξήγησε για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11». 

«Αυτή τη στιγμή αυτό που είναι εξαιρετικά κρίσιμο είναι ότι έχουμε μία κοινωνία που δεν εκφράζεται από το πολιτικό σύστημα» συνέχισε, ενώ σχετικά με το όνομα του κόμματος είπε πως θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα σε εκδήλωση του φορέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA