Μενού
sia anagnostopoulou
H Σία Αναγνωστοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη δική της θέση, σχετικά με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε η Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνοντας πως η σημερινή είναι μία ημέρα πένθους αλλά και ελπίδας καθώς εξέρχεται από ένα «εμφυλιοπολεμικό κόμμα».

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Peloponnisos 104,1, η κα Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως η ίδια έκανε «όσες προσπάθειες μπορούσα και δεν μπορούσα» για να μην φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλες έπεσαν στο κενό. «Δεν έδωσε κανένας σημασία, η ηγεσία, για να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα». 

«Σήμερα είναι μία μέρα πένθους, γιατί δεν φεύγει εύκολα κανείς από το σπίτι του, το οποίο έχει συμβάλει να φτιάξει, αλλά και ελπίδας γιατί φεύγουμε από ένα κλίμα εμφύλιου και τοξικότητας» σημείωσε η ανεξάρτητη βουλευτής, που έκανε λόγο και για «εσωτερικούς υπονομευτές». 

«Είδα τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα να καταρρέει στην Κ.Ε.»

Ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν ανήκει ούτε στην «ομάδα Αχτσιόγλου», ούτε στους «6+6» ούτε και σε καμία άλλη ομάδα, αλλά πήρε τις αποφάσεις της μη μπορώντας να συνεχίσει στο κόμμα, υπό την παρούσα κατάσταση. «Σε όλη μου τη ζωή, λειτούργησα ως προοδευτικός, αριστερός άνθρωπος. Αυτές τις αξίες υπηρέτησα, με αυτές πορεύτηκα και αυτό είναι που με οδήγησε στην έξοδο». 

Κρίσιμη για την απόφασή της ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου και είδε «μία απαξίωση του κόμματος, απαξίωση των ανθρώπων που έχουν δουλέψει για την Αριστερά, για την αριστερή Δημοκρατία. Κατέρρευσε στα μάτια μου η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και όλως μας, τον είδα να καταρρέει στην Κεντρική Επιτροπή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, επεσήμανε πως έκρινε ότι οι λόγοι για τους οποίους εκλεγόταν τόσα χρόνια, «δεν υπηρετούνται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν θα χτυπήσω το σπίτι μου». 

Όσον αφορά στο μέλλον, η κα Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως «υπάρχει χώρος για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού μετώπου». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA