Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στη Φαίη Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με αφορμή τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως τα αυξημένα έσοδα του προϋπολογισμού που παρέθεσε η Νέα Δημοκρατία προκύπτουν από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.
Υπογράμμισε μάλιστα πως «Ο ΦΠΑ το 2019 έφερε στον προϋπολογισμό το 34% του ποσοστού των εσόδων. Αντί να μειωθεί και να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πήγαμε στο 38%».
Ανδρουλάκης: «Εργαλειοποίησαν τα βάσανα του λαού»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας: «Αν, λοιπόν, αθροίσουμε ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ο ελληνικός λαός πληρώνει από την ακρίβεια τα έσοδα του προϋπολογισμού».
«Μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό προκύπτουν έσοδα, λοιπόν, από την μείωση του μαύρου χρήματος και τη χρήση των καρτών. Το μεγάλο ποσοστό είναι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια».
«Άρα, η κυβέρνηση εργαλειοποίησε τα βάσανα του ελληνικού λαού για να έχει περισσότερα έσοδα. Και αυτό φαίνεται και από ένα άλλο στοιχείο: Ένα προς ένα ευρώ είναι τα έσοδα στον μέσο όρο της Ευρώπης μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων. Στην Ελλάδα για κάθε ένα ευρώ άμεσων φόρων έχουμε 1,8 έμμεσους φόρους», υπογράμμισε.
- Απείλησαν την Αγγελική Νικολούλη ενώ ήταν στον αέρα το Φως στο Τούνελ: «Να μην ανακατευτώ εγώ, άντε γεια»
- Στο Ψυχικό υπήρχε όντως φάρος: Το θανατηφόρο τροχαίο του εφοπλιστή που τον γκρέμισε
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
- QUIZ παλιός ελληνικός κινηματογράφος: Δεσποινίς Διευθυντής
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.