Μενού
voridis
Μάκης Βορίδης | Action 24
  • Α-
  • Α+

Την αντίθεσή του, για ακόμα μια φορά στον γάμο των ομοφυλοφίλων, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη, που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, στο Action 24 και στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα, τόνισε πως ο γάμος ως θεσμός απευθύνεται σε εκείνους που βιολογικά μπορούν να κάνουν παιδιά.

«Έχω τοποθετηθεί για το θέμα. Δε θα πω τα ίδια αλλά από εκεί και πέρα αυτό είναι μια επιλογή του πρωθυπουργού, αν κρίνει, όποτε κρίνει, όπως κρίνει» είπε ο κ. Βορίδης και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ κάνω μια διάκριση ανάμεσα σε αυτό το οποίο είναι η έκφραση των συναισθημάτων του οποιουδήποτε ανθρώπου ο οποίος έχει αναπτύξει μια οποιαδήποτε ερωτική διάθεση προς οποιονδήποτε τρίτο πρόσωπο, το οποίο είναι νομικά αδιάφορο, και σε μία απόφαση η οποία είναι ''να παντρευτείς'', όπου το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι κυρίως διαμορφωμένο για να προστατέψει τα παιδιά. Αν δείτε τον αστικό κώδικα, έχει για τη σχέση μεταξύ των συζύγων 5-6 άρθρα και μετά έχει για τη σχέση γονέων - τέκνων... 50-60 άρθρα. Βασική μέριμνα του νομοθέτη είναι αυτή. Και γιατί είναι αυτή; Γιατί σε αντίθεση με αυτούς που πιστεύουν ότι ο νομοθέτης είχε κάτι ρομαντικό στο μυαλό του, ο νομοθέτης δεν είχε τίποτα ρομαντικό στο μυαλό του. Τον ρομαντισμό τον αφήνει για τις μεταξύ μας σχέσεις. Δε νοιάζουν τον νομοθέτη οι ερωτικές επιλογές του καθενός».

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Ο γάμος είναι ένας θεσμός ο οποίος απευθύνεται σε αυτούς που αντικειμενικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά. Βιολογικά, δηλαδή, να τεκνοποιήσουν» και συμπλήρωσε: «Με το σύμφωνο συμβίωσης, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων, το θέμα (σσ: του γάμου των ομοφυλόφιλων) καλύπτεται πλήρως. Εξομοιώνεται πλήρως με τον γάμο. Αυτό που το σύμφωνο συμβίωσης δε λαμβάνει ως πρόνοια είναι στο θέμα των παιδιών, κάτι που υπάρχει ως πρόνοια για το σύμφωνο συμβίωσης στα ετερόφυλα ζευγάρια. Αυτό λοιπόν είναι το πλαίσιο και το ερώτημα που γεννάται είναι αν η οποιαδήποτε συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, χωρίς να συνοδευτεί από την υιοθεσία, έχει καμία πρακτική αξία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA