Μενού
ypex
ΥΠΕΞ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας και του υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ημέρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ΥΠΕΞ, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων πως «εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας την τρέχουσα περίοδο».

Τι είπε ο Ερντογάν

Σε ένα ανιστόρητο παραλήρημα επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη». Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά από το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή που προκάλεσε σάλο και την άμεση ελληνική αντίδραση.

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ο  Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA