Μενού
Αναφορά για το Πολυτεχνείο στη Βουλή
Αναφορά της Βουλής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Οι «Σπαρτιάτες», κινούμενοι στα βήματα της Χρυσής Αυγής, απείχαν σήμερα κατά τη διάρκεια της επετειακής συνεδρίασης της Βουλής για τα 50 χρόνια, που συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για το Πολυτεχνείο από την οποία, όπως ειπώθηκε, απείχαν σύσσωμοι οι «Σπαρτιάτες», γίνεται αναφορά στον αγώνα των φοιτητών κατά της Χούντας, ενώ τηρείται ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Αγωνιστών και των Θυμάτων του Αντιδιδακτορικού Αγώνα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», όσο ήταν στη Βουλή, απείχε συστηματικά από τις επετειακές συνεδριάσεις της Βουλής για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μία εβδομάδα (09/11), η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες με 285 «Ναι».

Πιο αναλυτικά, η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών:

  1. Αθανασίου Χαλκιά
  2. Χαράλαμπου Κατσιβαρδά
  3. Γεωργίου Μανούσου
  4. Αλεξάνδρου Ζερβέα
  5. Ιωάννη Δημητροκάλλη
  6. Διονυσίου Βαλτογιάννη
  7. Γεωργίου Ασπιώτη
  8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκη
  9. Ιωάννη Κόντη
  10. Πέτρου Δημητριάδη
  11. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτέςΥπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας. Κατά τη συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Δείτε επίσης:

Αριστοτέλης Σαρρηκώστας στο Reader: «Έτσι τράβηξα τη φωτογραφία με το τανκ στο Πολυτεχνείο»

Γιατί η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρίσκεται στα χέρια της ΠΑΣΠ

Διομήδης Κομνηνός, ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA