Μενού
spartiates
Οι βουλευτές των Σπαρτιατών στη Βουλή | Menelaos Myrillas / SOOC
  • Α-
  • Α+

Την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες με 285 «Ναι» αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν της ψηφοφορίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πιο αναλυτικά, η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών:

  1. Αθανασίου Χαλκιά
  2. Χαράλαμπου Κατσιβαρδά
  3. Γεωργίου Μανούσου
  4. Αλεξάνδρου Ζερβέα
  5. Ιωάννη Δημητροκάλλη
  6. Διονυσίου Βαλτογιάννη
  7. Γεωργίου Ασπιώτη
  8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκη
  9. Ιωάννη Κόντη
  10. Πέτρου Δημητριάδη
  11. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας. Κατά τη συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Σπαρτιάτες: Ο δρόμος για την άρση της ασυλίας

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ομόφωνα εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών. Οι βουλευτές παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή  ζητώντας και οι ίδιοι να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους στην εισαγγελέα και να αρθεί η ασυλία τους.

Οι 11 βουλευτές του κόμματος είχαν κληθεί για εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Βουλή για την άδειας της.

Οι 11 καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του έγκλειστου καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Δείτε επίσης: 

Ο πατέρας της Φαίης έγινε «ντετέκτιβ» για να αποκαλύψει τη δολοφονία - «Ακούγονταν κλάματα»

Νίκαια: Μητέρα καταγγέλλει βιασμό του 8χρονου γιου της από 12χρονο

Τα πούλησαν όλα και έφτιαξαν ένα «κήτος» πολυτελείας - Μένουν στο νερό και είναι ευτυχισμένοι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA