Μενού
mimis androulakis.jpg
Ο Μίμης Ανδρουλάκης στην εκπομπή Στούντιο 4. | ERT
  • Α-
  • Α+

Άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο έδωσε ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης.

«Πολιτικοποιήθηκα λόγω της δολοφονίας Κένεντι», ανέφερε μεταξύ άλλων, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Κάτω από τις στάχτες».

«Ο βίος μας επηρεάζει την πολιτική μας», πρόσθεσε και έκανε γνωστό πως «ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε αδυναμία στον Ανδρέα Παπανδρέου, του συγχωρούσε τα πάντα». Τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μάλιστα χαρακτήρισε ως «αίνιγμα».

Μίμης Ανδρουλάκης: Οι αποκαλύψεις

Ορισμένες από τις ιστορικές αποκαλύψεις του Μίμη Ανδρουλάκη:

  • «Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν είχες δει στα νιάτα του, τον τρόπο που επικοινωνούσε με τον κόσμο, δημιουργούσε μια μέθη. Η διαφορά είναι ότι το “ποτό” που έδινε στον κόσμο, το έπινε και ο ίδιος. Η ταύτισή του, ήταν πραγματική. Είχε όμως και μια εσωτερική ασυνέπεια που πρέπει να την καταλάβουμε. Είχε εσωτερικές, άλυτες αντιφάσεις, από την προηγούμενή του ζωή, τις οποίες δεν μπόρεσε να επιλύσει πριν ανέβει στην κορυφή. Αυτές οι αντιφάσεις βγαίνανε με διάφορους τρόπους».
  • «Το νεύμα του Ανδρέα, ήταν ένα νεύμα προς τη ζωή» είπε, αναφερόμενος στην ιστορική χειρονομία που έκανε ο τότε πρωθυπουργός προς την Δήμητρα Λιάνη, μετέπειτα σύζυγό του.
  • «Αυτή τη φοβερή σκηνή που όλοι λένε, με το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, αυτό το νεύμα δεν ήταν μόνο απέναντι στη Δήμητρα, αλλά ένα νεύμα προς τη ζωή, νεύμα έναντι του θανάτου. Ήταν ο έρωτας σαν άμυνα προς τον θάνατο. Έτσι αρπάχτηκε ο Ανδρέας από τη Δήμητρα την περίοδο που άρχισε να διαισθάνεται ότι επέρχεται το τέλος».
  • «Οι υπουργοί έτρεμαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».
  • Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε τηλεφωνήσει στον Μίμη Ανδρουλάκη και νόμιζε πως του έκανε πλάκα ο Χάρι Κλιν.
  • «Έχω ζήσει πράγματα ασύλληπτα που δεν λέγονται. Δεν μου αρέσει η εξ αντανακλάσεως δόξα. Με τον Μίκη είχαμε μια σχέση βαθύτερη. Δεν έφαγα ποτέ με τη Μελίνα, δεν πήγα ποτέ στο σπίτι της. Την αγαπούσα από απόσταση. Άσε που είχαν έναν ανταγωνισμό με τον Μίκη και το θεωρούσε λίγο προδοσία».
  • «Όταν έπεσε η δικτατορία η Μελίνα ήθελε να κατέβει υποψήφια της Αριστεράς στη Β’ Πειραιά. Μίλησε με τον Αντώνη Μπριλλάκη και με τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά έβαλε όριο 2 μέρες. Ο Μίκης είπε όχι, "τι θα πει 2 μέρες; Άρα διαπραγματεύεται με τον Αντρέα"».
  • «Το πρώτο πράγμα που μου έλεγε η Μελίνα ήταν «πώς τον αντέχεις τον Μίκη;» και γω της έλεγα "εσένα πώς σε αντέχει ο Ντασέν;". Όταν αρρώστησε και την είδα στο Λονδίνο ή την Αμερική – δεν θυμάμαι- ήθελα να της θυμίσω τα παλιά για να ευθυμήσει. Άρχισα να λέω τα σεξιστικά τα βαριά. Πρώτη φορά η Μελίνα ήταν μελαγχολική. Μου κάνει έτσι και ανοίγει το πουκάμισο και ήταν όλο μπλε το στήθος της. Έμεινα άφωνος. Μου λέει "μικρέ θα πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω", έτσι με έλεγε πάντα. Τότε πέθαναν κοντά η Μελίνα και ο Γιώργος Γεννηματάς».

Δείτε την απολαυστική συνέντευξη

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA