Μενού
anna-misel-asimakopoulou
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου παραβίασε τους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα και έστειλε διαφημιστικό e-mail σε πολλούς Έλληνες του εξωτερικού, με φόντο την επιστολική ψήφο.

Αρκετοί καταγγέλλουν δημόσια ότι δέχτηκαν e-mail από την κ. Ασημακοπούλου χωρίς να έχουν δώσει ή να έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Η ίδια απάντησε ότι πρόκειται για λίστα με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία πέντε χρόνια.

Καταγγελία εξέδωσε και το τμήμα απόδημου Ελληνισμού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τονίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη στο σύστημα της εκλογικής διοίκησης από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δέχεται το πιο ισχυρό πλήγμα επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν σήμερα μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών, που η ελληνική πολιτεία οφείλει βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να διαφυλάσσει, προσφέρονται ως δώρο στην προεκλογική καμπάνια της κας Ασημακοπούλου από την κα Κεραμέως. Οι αμφιβολίες που είχε εκφράσει από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ως προς τη χρήση των δεδομένων των εκλογέων δυστυχώς επιβεβαιώνονται με εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται επίσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται ότι θα ενημερώσει τόσο την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα για να υπερασπιστεί την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, καθώς και τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος που ευτελίζει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνεται καταληκτικά μεταξύ άλλων.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Δέχομαι "επίθεση λάσπης"»

Η ίδια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απαντά στις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «επίθεση λάσπης». Σε ανάρτησή της αναφέρει:

«Σχετικά με την «επίθεση λάσπης» που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι:

100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού.

Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα http://epistoliki.ypes.gov.g».

Τι καταγγέλλουν Έλληνες του Εξωτερικού

Πολλοί Έλληνες του Εξωτερικού προχωρούν σε επώνυμες καταγγελίες στα social media σχετικά με το e-mail που έλαβαν από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας στην παραπάνω ανάρτηση, αρκετοί γράφουν:

«Αγαπητή κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Anna Michelle Asimakopoulou σας καλώ ΕΠΙΣΗΜΑ να απαντήσετε, πότε σας έδωσα την άδεια να επικοινωνείτε μαζί μου και πότε σας προμήθευσα εκούσια με τη διεύθυνση email μου, καθώς είμαι 1 από εκείνους που έλαβαν το e-mail σας», γράφει χρήστης.

«Ντροπή κ. Ασημακοπούλου. Εγώ ξέρω ότι το συγκεκριμένο email μου δεν σας το έχω δώσει ποτέ παρά μόνο στο ΥΠΕΣ. Επίσης δεν υπήρχε τρόπος να ξέρετε ότι είμαι Έλληνας του εξωτερικού εσείς συγκεκριμένα. Ντροπή απλά», αναφέρει άλλος.

«Πήρα και εγώ email. Πήγε στο junk. Αλλά ουδέποτε γράφτηκα σε κάποιο δικό σας newsletter. Πως έχετε τα στοιχεία μου; Στο email λέτε αφενός "θα επικοινωνώ μαζί σας, τακτικά", αφετέρου ζητάτε να γραφτούμε, και στο τέλος προσφέρετε και δυνατότητα unsubscribe. Τι ισχύει επιτέλους; Το υπουργείο εσωτερικών έχει υποχρέωση να απαντήσει για το πως χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία πολιτών σε αυτήν την περίπτωση», έγραψε άλλος χρήστης του X.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA