Μενού
skrekas black friday.JPG
Ο Κώστας Σκρέκας σε εμπορικό κατάστημα. | Υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Α-
  • Α+

Εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει των εκπτώσεων στο πλαίσιο της Black Friday επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.

Ο υπουργός συνάντησε καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της αγοράς και την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και οι επερχόμενες χειμερινές εκπτώσεις.

Ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην «επιτυχή πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας “Μόνιμη Μείωση Τιμής”» όπως επίσης και στην ανάγκη σεβασμού της νομοθεσίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις. «Νομοθεσία που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και προστατεύει το καταναλωτικό κοινό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

2.JPG
Υπουργείο Ανάπτυξης

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να δούμε το μέγεθος των προσφορών».

«Ελέγχουμε πώς αποτυπώνονται οι τιμές και οι προσφορές. Διαπιστώνουμε ότι όλη η αγορά έχει ανταποκριθεί στον νέο νόμο της κυβέρνησής μας. Οι εκπτώσεις αποτυπώνονται με ορθό τρόπο, ώστε ο καταναλωτής να αντιλαμβάνεται και να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σκρέκας για Black Friday: «Εκπτώσεις έως και 50%»

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε επίσης: «Είδαμε ποσοστό εκπτώσεων το οποίο ξεπερνάει και το 50%, το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε μία περίοδο όπου ο πληθωρισμός ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουν να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές».

3.JPG
Υπουργείο Ανάπτυξης

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψία χιλιάδων προϊόντων, ώστε να συγκρίνουμε με τις τιμές που ανακοινώνονται σήμερα και να διαπιστώσουμε εάν οι προσφορές είναι πραγματικές ή όχι. Φαίνεται ότι μέχρι τώρα το εμπόριο ανταποκρίνεται και τηρεί τον νόμο περί ορθής αποτύπωσης των εκπτώσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA