Μενού
autokinitodromos
Αυτοκινητόδρομος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Διαδοχικές συσκέψεις για υπό κατασκευή έργα στην Κρήτη πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στο νησί βρίσκονται υπό υλοποίηση έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, με τον ΒΟΑΚ και το Νέο Διεθνή Αερολιμένα στο Καστέλι να ξεχωρίζουν.

Όσον αφορά το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών για το μεγάλο τμήμα Χανιά – Χερσόνησος (μήκους 157 χλμ. από τα συνολικά 294 χλμ.). Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε ότι η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου θα γίνει στις αρχές καλοκαιριού. Η σύμβαση παραχώρησης, διάρκειας 30 ετών, προβλέπεται να υπογραφεί προς το τέλος του 2024.

Για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ οργανώνονται τα εργοτάξια, συντάσσονται οι οριστικές μελέτες και αναμένονται – τον επόμενο μήνα – οι δικαστικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις. Στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος εκπονούνται οι υπολειπόμενες μελέτες, εγκρίθηκαν οριστικές μελέτες οδοποιίας, ολοκληρώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εκδόθηκαν αποφάσεις απαλλοτριώσεων, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη, τις προσεχείς ημέρες.

Χρήστος Σταϊκούρας

 

Σε ποια σημεία του ΒΟΑΚ θα υπάρχουν σταθμοί διοδίων

Δεδομένη είναι η λειτουργία σταθμών διοδίων στο ΒΟΑΚ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν καταλήξει σε τέσσερα σημεία. Όπως είχε αναφερθεί παλαιότερη σε τηλεοπτική εκπομπή του Κρήτη TV, επικρατέστερα σημεία για τη χωροθέτηση των σταθμών διοδίων είναι (από δυτικά προς ανατολικά), οι Καλύβες στα Χανιά, η Σκαλέτα Ρεθύμνου, το Γάζι στο Ηράκλειο και τα Μάλια, λίγο πριν την Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Στο 31% η πρόοδος στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Για το Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, στο Καστέλι, προϋπολογισμού περίπου 500 εκατ. ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι η πρόοδος υλοποίησης του έργου έχει ξεπεράσει το 31%. «Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο, με αρκετά ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο. Συμπερασματικά, εργαζόμαστε, με σχέδιο και μεθοδικότητα, συλλογικά και συνεκτικά, για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η Κρήτη, εδώ και δεκαετίες».

Τα έργα στην Κρήτη που απασχόλησαν τις συσκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου με τοπικούς φορείς είναι επίσης η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού, η ενίσχυση του Ταμιευτήρα Μπραμιανού, οι σχολικές υποδομές, ο Νέος Σταθμός Επιβατών στο Λιμένα της Σούδας, η κατασκευή του Φράγματος στο Πλατύ της Π.Ε. Ρεθύμνου, η αξιοποίηση ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου, η συντήρηση του οδοστρώματος στο διάδρομο του του υφιστάμενου αεροδρομίου Ηρακλείου.

Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Υφυπουργό για τις Υποδομές, Νίκο Ταχιάο, ο Χρήστος Σταϊκούρας Ξεκινώντας από τα Χανιά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε σε σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Προέδρος του ΔΣ ΟΑΚ, Θεόδωρος Νίνος, ο Δ/νων Σύμβουλος, Άρης Παπαδογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA